Fenoménem dnešního světa jsou nápojové kartony. Nakupujeme v nich mléko, džusy i víno. Spotřebitel oceňuje jejich výtečné bariérové vlastnosti, technologii plnění, která umožňuje prodloužení trvanlivosti produktu a především nízkou hmotnost vlastního obalu. Celý článek
Vzdělávání: individuální potřeby a moderní technologie
Podle průzkumu Workforce 2020, který loni ve spolupráci se společností SAP provedla analytická společnost Oxford Economics a kterého se účastnilo téměř 5 600 respondentů z 27 zemí světa, včetně České republiky, se jako hlavní trend ve firemním vzdělávání prosazují programy rozvoje osobních dovedností. Celý článek
Nejlepší řešení IT v maloobchodě v roce 2015
Během galavečera v rámci veletrhu EuroCIS udělil institut EHI již poosmé retail technology awards europe (reta). Byly vyhodnoceny vždy tři nejlepší společnosti v každé kategorii: Nejlepší zkušenosti zákazníků, Nejlepší řešení ve skladech, Nejlepší řešení ve společnosti a Nejlepší multikanálové řešení. Celý článek
Samoobslužné pokladny: Co zákazníci oceňují a naopak
S tempem zavádění samoobslužných pokladen nejsou spokojeni v Německu, kde se podle konstatování odborníků stále jen málo využívá samoobslužných pokladních systémů. Výsledky studie EHI na toto téma mohou být inspirativní i pro další trhy. Celý článek
Pro prodej ryb je důležitý proškolený personál
Roční spotřeba ryb na jednoho obyvatele Evropské unie je 11 kg. V České republice tvoří zhruba polovinu. Podle odborníků je přitom optimum spotřeby kolem 17 kg ryb na osobu a rok. Celý článek
Pivo točené nebo v lahvi?
Jít na pivo nebo si ho otevřít večer u televize? Obchod nebo gastronomie? Jeden produkt a dva hlavní distribuční kanály, které se staly v posledních letech tvrdými konkurenty v boji o zákazníka. A jak se situace vyvíjí? Lahvové pivo si během posledních dvanácti měsíců dopřálo 53,6 % a točené 54,7 % dotázaných. Celý článek
Grilovací mánie právě začíná!
S nastávající grilovací sezonou lze pozorovat hlavní trend – posun zájmu spotřebitelů k novým, nepoznaným chutím a zároveň k produktům odpovídajícím zdravějšímu životnímu stylu. Podle průzkumů v Česku pravidelně griluje třetina domácností a tento počet se bude dále zvyšovat. Celý článek