Trendy v kategorii snídaňového a svačinového sortimentu vycházejí vstříc poptávce. Ta se ubírá směrem ke zdravějším, výživově hodnotnějším variantám produktů.
Snídaně by měla dodat tělu potřebné živiny a energii do celého dne. Podle průzkumů přiznávají, že pravidelně snídají, jen dvě třetiny Čechů. Na druhou stranu, více než 80 % lidí se snaží snídat zdravě a přemýšlí nad tím, jakým jídlem začnou svůj den.
Mezi nejčastější potraviny, po kterých Češi při přípravě snídaně sáhnou, patří tradičně pečivo s máslem, uzeninou a sýrem či džemem. Ti, kdo se snaží o zdravější stravování, volí ovesné vločky či müsli, jogurt, tvaroh, mléčný dezert a ovoce. Pozitivním trendem je častější nahrazování bílého pečiva za celozrnné a preference mléčných výrobků s nižším obsahem cukru i tuku. Celý článek