Vloni dosáhla podle ČSÚ produkce masa u nás 447 317 t, což znamenalo meziroční pokles o 4,2 %.
Zdá se, jako by Evropanům přestávalo chutnat hovězí maso. Vloni se jeho produkce v EU-27 meziročně snížila o 2,5 % a dosáhla 6,6 mil. t v ekvivalentu hmotnosti JUT. Od roku 2018 (produkce 7 mil. t) přitom každoročně produkce hovězího klesala. Spolu s tím se snižuje i populace hovězího dobytka.
Produkce hovězího masa se snížila o 5,5 % na 68 583 t a poraženo bylo na jatkách 222 869 kusů skotu. Mimo jatky bylo poraženo dalších 6 724 kusů s produkcí masa 2 051 t. Produkce hovězího masa z porážek v ČR tak dosáhla 70 633 t. Vývoz hovězího masa představoval 14 333 t, dovoz 40 539 t. Celková domácí spotřeba hovězího masa tak činila 96 839 t. Celý článek