Ve Foru Nová Karolina úřadovali Lovci virů

Nejzdravějším obchodním centrem v Evropě se stalo OC Forum Nová Karolina v Ostravě. V průběhu června zde totiž byla použita unikátní širokospektrální polymerová molekulová dezinfekce. Ta hubí veškeré bakterie a mikroorganismy – viry, plísně či houby.

LovciViru1Zároveň zamezuje jejich množení. Společnost Ronus Agency dezinfikovala přes 100 tisíc krychlových metrů FNK. V Ostravě se tak stalo vůbec poprvé v Evropě prostorově, kdy na povrchu zařízení, podlahách nebo stěnách zůstala po vyčištění ochranná vrstva.

Zjednodušeně řečeno, naše dezinfekce vytváří rozstřikováním prostorovou mlhu. Na co sedne, to po zaschnutí vydezinfikuje. Navíc na něm ulpí polymerová vrstva, která znemožňuje masivnímu rozmnožování choroboplodných zárodků,“ vysvětluje Alexandr Hradil, zástupce Ronus Agency, která stojí za službou Lovci virů.

Podle technického ředitele Fora Nová Karolina Romana Floriána je prokázáno, že užitá metoda snižuje v období chřipkové epidemie a zvýšeného výskytu dalších nemocí riziko nakažení až o 80 %. Forum Nová Karolina se tak podle atestů stalo nejzdravějším obchodním centrem v Evropě. Více informací na www.forumnovakarolina.cz a na facebooku.

Vedení OC Forum Nová Karolina vnímá projekt Lovci virů jako součást maximálního ozdravění celého objektu. Postupně je v prostorách nebo na terasách centra rozmisťována nová zeleň. Dále se vylepšuje hygiena a celkový komfort pro návštěvníky. Ti by se měli uvnitř budovy cítit příjemně nejen díky atmosféře (nově zbavené i virů a dalších nebezpečných organismů), ale také službám.

Vycházíme z toho, že lidé k nám nechodí za jedním účelem, jako jsou nákupy, ale tráví u nás stále více času. Forum je pro ně místem zábavy, setkání nebo pracovních jednání. Svědčí o tom stoupající vytížení našeho gastrocentra. I proto jsme se rozhodli pro Lovce virů, jejichž metoda navíc nepoužívá alkohol ani chlor a garantuje dlouhodobý efekt. A tedy i zdravé prostředí,“ vysvětluje Tomáš Lučan, marketingový manažer OC Forum Nová Karolina.

Garantovaná účinnost dezinfekce je 21 dní. S její aplikací počítá obchodní centrum několikrát do roka. V zimním období, kdy dochází i kvůli horším rozptylovým podmínkám na Ostravsku ke zvýšenému počtu respiračních onemocnění, budou Lovci virů v akci ještě častěji.

 

Zdroj: Community s.r.o.

Praha, 21. června 2016