Slavnostní zahájení provozu nové distribuční haly VF Corporation

Společnost P3, vlastník, developer a správce evropských průmyslových nemovitostí, oslavila spolu s firmou VF Corporation zahájení provozu nejnovější budovy VF Corporation v pražském průmyslovém parku P3 Prague D8.

Nová distribuční a skladová budova společnosti VF Corporation

Novou halu o velikosti téměř 40 000 m2 dokončila P3 na konci roku 2014 a v lednu jí předala společnosti VF Corporation, vlastníkovi maloobchodních značek jako jsou Vans, The North Face nebo Timberland.

Poté proběhla úprava vnitřních prostor a testovací fáze. VF Corporation od nynějška využívá v plném provozu v parku P3 Prague D8 prostory o velikosti 85 000 m2, dvě třetiny z nich si pronajímá a zbývající část vlastní.

„S VF Corporation úspěšně spolupracujeme již více než 10 let a dokonale tak známe jejich potřeby,“ říká Tomáš Míček, ředitel P3 pro Českou republiku, a dodává, „tato hala byla pro nás dosud největším projektem výstavby na míru (tzv. Build-To-Suit, BTS) a při její stavbě jsme plně využili znalosti, kterými naše týmy disponují.“

Nejnovější přírůstek do portfolia P3 Logistic Parks také nedávno získal jako první budova P3 v České republice environmentální certifikát BREEAM na úrovni „very good“.

Průmyslový areál P3 Prague D8 se nachází u exitu 1 na dálnici D8, která spojuje Českou republiku s Drážďany a Berlínem. Park je snadno dostupný z centra Prahy přímými linkami městské hromadné dopravy. V současné době zde stojí šest budov s celkovou rozlohou přes 110 000 m2. Mezi nájemce patří kromě firmy VF Corporation společnosti jako DHL Express, In Time Spedice, LATECOERE Czech Republic, PMP PAL, Blažek nebo Puma.

 

Zdroj: Crest Communications

Praha, 21. července 2015