Norská značka Helly Hansen otevřela obchod v Freeport Fashion Outlet

Outletové centrum Freeport Fashion Outlet v Hatích u Znojma nově představilo původem norskou značku oblečení pro volný čas a outdoorové aktivity Hally Hansen. Značka původně vyráběla oblečení pro norské rybáře a dnes je lídrem v oblasti módy pro jachtaře, milovníky lyžování či extrémních sportů.  Svůj úspěch značka Helly Hansen postavila na revolučním využití funkčních materiálů, dnes však nabízí i širokou škálu volnočasového oblečení a doplňků pro muže, ženy i děti.

„Helly Hansen působí oficiálně na českém trhu poměrně krátce, její funkční a zároveň módní oděvy jsou však velmi populární. Značka perfektně zapadá do našeho konceptu zaměřeného na prodej prémiových značek,“ uvedla Kateřina Rédová, manažerka centra Freeport Fashion Outlet. Čeští zákazníci si velmi potrpí na kvalitní sportovní módu. Freeport Fashion Outlet se proto na značky, které tyto požadavky splňují, zaměřuje dlouhodobě.  V centru mají své obchody giganti jako je Nike, Puma, Adidas či Under Armour, které doplňují úžeji zaměřené obchody jako je například Rock Point, Trespass či Wellensteyn. „V blízké budoucnosti skupinu na sport zaměřených značek u nás rozšíří obchod značky Odlo, která si získala respekt svým funkčním prádlem a dalším oblečení do přírody a na sport. Milovníci sportu a trávení času v přírodě si tak u nás skutečně přijdou na své,“ doplňuje Kateřina Rédová.   

Obchod v centru Freeport je v pořadí již čtvrtým obchodem značky v České republice a druhým outletovým obchodem.

O Helly Hansen

Značka nese jméno po svém zakladateli Helly Juel Hansenovi, který ji založil v roce 1877. Na začátku se zaměřovala na oblečení pro rybáře vyžadující maximální funkčnost a ochranu. Jako první uvedla na trh nepromokavé tkaniny, představila fleecové látky či unikátní technologii regulace teploty H2Flow. Dnes je oblečení Helly Hansen pro svoje kvality využíváno nejen na moři, ale i v přírodě či při zimních sportech. Velkou oblibu si značka získala také mezi příznivci různých extrémních sportů. Značka výrazně dbá nejen na pohodlí či kvalitu materiálů ale i na vzhled a výrazný design. V posledních době je jejím velkým tématem také udržitelnost a své produkty často vyrábí z recyklovaných materiálů. Helly Hansen má stále sídlo v Norsku, v současnosti patří do portfolia kanadské firmy Bravado Group.

 

Zdroj: Direction PR, s r.o.

Praha, 27. června 2023