Největší český zpracovatel medu mění svou obchodní značku

Společnost Medokomerc, která je největším distributorem medu v České republice, aktuálně spouští rebranding své značky. Došlo ke zkrácení názvu, zvýraznění loga a rovněž vytvoření přírodnějších etiket, které odpovídají kvalitě a naturálnímu původu jejich medů. V rámci rebrandingu se chceme více přiblížit k naším zákazníkům. Změna identity by měla kromě snadno zapamatovatelného názvu také poukazovat na naše dlouhodobé hodnoty, tedy důraz na kvalitu medu a dlouholetou tradici, která trvá již po 3 generace,říká Viktor Špaček, vedoucí prodeje a marketingu společnosti Medokomerc.

Image se mění, kvalita zůstává stoprocentní

Ačkoliv se Medokomerc chystá převléct do nového kabátu, kvalitu jejich medu zůstává na nejvyšší úrovni.

„Naše medy jsou vždy čisté, 100 % přírodní. Kvalitní med na českém trhu zajišťujeme již více než 30 let. Naše společnost navzdory chystané změně legislativy ohledně označení původu medu své postupy nijak měnit nemusí, neboť vše již dávno z vlastní vůle používáme. Stále v ČR platí, že více medu se zde spotřebuje, než vyprodukuje, proto se med musí dovážet ze zahraničí, u nás však máte jistotu, že si kupujete opravdu 100 % med. Jistotu kvality získáváme především laboratorními rozbory všeho nakupovaného medu, a to za pomocí těch nejmodernějších metod, které jdou daleko nad rámec běžných kontrol úředních orgánů,dodává Viktor Špaček.

Překvapení u smíšeného a medovicového medu

Letošní sezóna přinesla příjemné překvapení v podobě množství smíšeného a medovicového medu. Díky vhodnému počasí, které neovlivnilo výskyt medovicového hmyzu v přírodě, se podařilo získat podstatně větší množství tohoto velmi lahodného, tmavého medu. Zatímco úroda květového medu dosáhla dlouhodobého průměru, produkce smíšeného a medovicového medu podle společnosti Medokomerc násobně převýšila produkci z minulých let. Některá místa dokonce hlásí patnáctiletá maxima.

V souvislosti s nadměrnou úrodou medovicového medu trápí české včelaře jediná věc, a to sice melecitóza, která způsobuje tvorbu takzvaného cementového medu. „Větší množství melecitózy způsobuje rychlou krystalizaci medu, což včelařům následně komplikuje produkci. Med totiž tuhne v rámcích a dá se vytočit jen velmi obtížně, případně nejde vytočit vůbec. Zároveň se melecitóza projeví na konzistenci medu v podobě malých tvrdých krystalů, které připomínají jemný písek, a následně způsobují krystalizaci. Pří nižších koncentracích, které včelař dokáže vytočit, se však jedná o chuťově velmi lahodný smrkový med,“ vysvětluje Viktor Špaček.

 

Zdroj: Botticelli s.r.o.

Praha, 7. října 2024