Letní počasí zvyšuje odbyt piva – Holba hlásí rekordní prodeje

Od úterka opouští brány pivovaru více než 2000 hl piva denně a to je více než dvojnásobek ročního průměru. Dnes byl odbyt rekordní, přesáhl 2 200 hl a podobná čísla Holba očekává i následujících dnech. „Začátkem července budou prodeje kulminovat vzhledem k volným dnům. Počítáme s tím, že se provozovatelé restaurací budou chtít předzásobit, proto posilujeme obchodní servis. Každou objednávku jsme schopni vykrýt do několika hodin,“ říká Vladimír Zíka, ředitel pivovaru Holba.

Výroba piva v Holbě teď běží na maximum. Provozy fungují v nepřetržitých cyklech, stáčí se na 3 směny, kapacita ležáckých sklepů je plná a posiluje distribuce i servis. Hanušovičtí pivovarníci jsou na žízeň konzumentů náležitě připraveni a denní rekordy v Holbě zvládají hladce.

Teplé počasí plní zahrádky a provozovatelé restaurací ve výletních místech prodávají až několikanásobně piva více. Nejvíce jde na odbyt oblíbený Šerák, následuje ochucená Holba Horské byliny a Holba Kvasničák. Nefiltrovaná kvasničák je typicky zahrádkovým pivem, charakterizuje ho mírný zákal a příjemná osvěžující chuť.

Holba se těší zvýšené poptávce už od počátku roku. Za prvních pět měsíců prodal pivovar  125 489 hl piva. V meziročním srovnání jde o 5-procentní nárůst tj. 6 000 hl piva. Na úspěšných výsledcích se výrazně podílí rostoucí zájem o oblíbenou Holbu Šerák, ale také ležák Holbu Premium, Holbu Polotmavou i ochucenou Holbu s horskými bylinami. Odbyt Šeráku letos přesáhl 86 tisíc hl, v meziročním srovnání je to nárůst o 5 tisíc hl. V silné konkurenci se dokázal prosadit  také speciál Josefský ležák. Na další speciál se konzumenti mohou těšit už v září. Podařilo se navýšit prodeje nejen Holby stáčené do sudů, ale i lahví a plechovek.

Nejvyšší prodeje patří Holbě v sudech s více než 66 000  hl v lahvích je to 52 tisíc hl. Holba se těší zvýšené přízni nejen doma, ale i v zahraničí. K nejsilnějším exportním zemím patří Slovensko, Polsko a Německo. Holba je ceněná díky své osobité charakteristice a vysoké pitelnosti.

Jedinečné chuťové vlastnosti ji dává český chmel, slad z moravských ječmenů a horská voda, kterou pivovar čerpá z vlastních pramenů v areálu pivovaru. Na domácích surovinách si pivovarníci zakládají stejně jako na tradiční receptuře. Proto do Holby  putuje chmel prvotřídní kvality z Tršické oblasti a slad z nejstarší sladovny v Zábřehu.

 

Zdroj: Pivovar HOLBA

Praha, 26. června 2016