Konference Plant-Powered Perspectives přinese nejnovější informace o trhu s rostlinnými alternativami

Již pátý ročník konference Plant-Powered Perspecitves přiláká 6. listopadu do Bratislavy lídry nejen z českého a slovenského trhu k diskuzi o aktuálních tématech v oblasti rostlinných potravinových produktů. Registrace je již spuštěna.

Po čtyřech úspěšných ročnících se v Bratislavě opět setkají lídři z maloobchodu, výrobců potravin a jejich dodavatelů. Celý den bude věnován jak aktuálním příležitostem, tak i výzvám na trhu s rostlinnými potravinovými produkty. Tenhle ročník bude unikátní tím, že spojuje českou a slovenskou konferenci Plant-Powered Perspectives. Ty v minulosti probíhali samostatně.

„Chceme tenhle rok vytvořit ještě lepší podmínky na propojení slovenského a českého trhu. Již tradičně se na konferenci objeví přední hráči i z dalších zemí, no cítíme potřebu rozvoje spolupráce právě mezi hráči z českého a slovenského trhu,“ informuje Marian Milec z programu Jem pre Zem, který konferenci organizuje. „Tuto potřebu ze strany výrobců rostlinných potravin, kteří chtějí posilnit svou přítomnost na sousedním trhu, vnímáme již déle. Rovněž jsme přesvědčeni, že tuto novinku ocení i zástupci maloobchodu,“ dodává Milec.

Kromě nejnovějších dat o trhu s rostlinnými potravinovými produkty a novinek na tomhle trhu se program Plant-Powered Perspectives zameří i na legislativu označování rostlinných alternativ v České a Slovenské republice. Během samostatného bloku přinese konference vysvětlení současné legislativy od odborníka na potravinové právo, i pohled a zkušenosti s aplikací práva v praxi od samotných výrobců.

Rostlinné potravinové produkty dlouhodobě nabírají na významu a to i při kolísavých tendencích v krátkodobém horizontu. Mnozí odborníci a odbornice se shodují, že segment potravin na rostlinné bázi bude v budoucnu mnohem významnější než je tomu dnes. Dle dat Ipsos z předchozího roku si každý desátý Čech nebo Češka dopřeje rostlinné alternativy alespoň jednou týdenně a 34 % z nich plánuje v budoucnu omezit konzumaci masa a masových výrobků. I proto pořád více českých společností vstupuje na trh rostlinných potravinových výrobků. Jelikož je ale trh aktuálně v přechodné fázi zpomalení růstu, je pro firmy nevyhnutelné dělat informovaná rozhodnutí, které jim umožní plně využít tento trend i v budoucnu.

Konference Plant-Powered Perspectives proběhne 6. listopadu v Bratislavě. Bližší informace a lístky jsou již k dispozici na plantpoweredperspectives.sk

###

Konferenci organizuje program Jem pre Zem.

O programu Jem pre Zem:

Jem pre Zem je neziskový program, kterého posláním je prosazovat udržitelné způsoby stravování a dělat je dostupnějšími.

Projekt působí na Slovensku v dvou oblastech: u jednotlivců podporuje zájem o rostlinné stravování a usnadňuje jim zařadit rostlinná jídla do jejich života častěji. Rovněž zvyšuje dostupnost rostlinných produktů a jídel na trhu budováním prostředí, v kterém je rozšiřování nabídky o rostlinné potraviny výhodní, atraktivní a jednoduché.

 

Zdroj: Jem pre Zem

Praha, 22. července 2024