Česká veganská společnost se spojuje s mezinárodní organizací ProVeg International

S cílem budovat rostlinnou budoucnost ještě efektivněji se Česká veganská společnost spojuje s organizací ProVeg International a dále bude rozvíjet aktivity pro změnu potravinového systému pod novým jménem ProVeg Česko. Česká republika se tak stává již 9. státem, ve kterém bude tato mezinárodní organizace zvyšující povědomí o tom, jaký dopad mají potraviny, které jíme, působit.

Kromě několika dalších evropských zemích působí ProVeg International také ve Spojených státech amerických, Jihoafrické republice či Číně. Hlavním cílem organizace je snížit spotřebu živočišných produktů globálně o 50 % do roku 2040.

„U ProVeg International jsme se inspirovali již při tvorbě naší mise, vize i strategie a také jsme se připojili ke globálnímu cíli snížení spotřeby živočišných produktů o 50 % do roku 2040. Již dříve jsme také spolupracovali na jednotlivých kampaních a díky tomu byli v častém kontaktu. Rozhodli jsme se pro oficiální plnohodnotnou spolupráci, a proto se stáváme součástí ProVeg International,” říká Eva Hemmerová, komunikační manažerka České veganské společnosti, nově ProVeg Česko.

Od tohoto kroku si Česká veganská společnost slibuje nové příležitosti a ulehčení spolupráce s dalšími subjekty, které také chtějí pracovat na vizi rostlinnější budoucnosti, ale původní název pro ně například nebyl dost inkluzivní. Společnost tímto krokem také získá přístup k novým nástrojům nejen pro poradenství firmám a startupům a bude těžit z informací a know-how, které ProVeg International získala během několika let působení na světových trzích.

„Tyto nové zkušenosti a nástroje jsou pro nás klíčové a budou velmi prospěšné pro naše klienty. Naši stávající klienti mohou zůstat klidní, nic zásadního se pro ně, kromě dalších benefitů získaných díky spolupráci s mezinárodní organizací, nezmění. Stále si zachováváme autonomii a nedojde ani k personálním změnám,” dodává Hemmerová.

Ke změně z České veganské společnosti na ProVeg Česko dojde již v průběhu léta a Českou veganskou společnost bude nově možné sledovat na stránce www.proveg.com/cz.

K dosažení svého cíle snížení spotřeby živočišných produktů o 50 % do roku 2040 rozvíjela dosud Česká veganská společnost 3 hlavní činnosti, a to v oblastech inovací potravinového průmyslu (spolupráce s firmami i retailem, podpora startupů v programu Future Foods), mediálního programu a osvětové činnosti (pořádání přednášek a kurzů pro laiky i odborníky a odbornice, vydávání ebooků apod.). V České republice také zajišťuje udělení ochranné známky V-Label pro veganské a vegetariánské potraviny.

 

Zdroj: nedori s.r.o.

Praha, 11. srpna 2021