Marketingové oddělení The Coca-Cola Company ČR/SR povede Jakub Loos

Jakub Loos převzal vedení marketingového oddělení v rámci česko-slovenské pobočky společnosti The Coca-Cola Company. Od 1. července 2021 působí na pozici Marketing Lead.

Jakub Loos v The Coca-Cola Company není žádným nováčkem. Ve společnosti už 9 let pracoval na různých pozicích i pobočkách. Jakub pracoval v podlinkové agentuře a později v anglojazyčných novinách The Prague Post. Jeho kariéra v The Coca-Cola Company začala v roce 2007, kdy nastoupil na pozici Graphics Coordinator pro česko-slovenskou pobočku. Následně se přesunul do polské pobočky, kde působil jako Approval Manager pro UEFA EURO 2012 v The Coca-Coal Company Poland & Ukraine. Poté povýšil na pozici Events & Sampling Manager pro český, slovenský a pobaltský trh. Během této kariérní epizody řídil simultáně projekty v 5 různych zemích, vedl mezinárodní tým a částečně působil i na pozici tiskového mluvčí a PR manažera společnosti.

Od roku 2013 působil jako Brand Manager pro česko-slovenskou pobočku a dostal se až k zodpovednosti za klíčové produkty The Coca-Cola Company. Úspešně uvedl na trh vícero produktů a představil úplně novou strategii digitální komunikace. Zároveň stihl vystudovat obor Global Marketing a z pražské LIGS University si odnesol titul MBA.

V roce 2016 se Jakub Loos rozhodl vyzkoušet svět start-upů jako Managing Partner v Clamair v Praze. Už v roce 2017 se však vrátil do světa nápojů jako Brand Manager Becherovky, klíčové značky společnosti Jan Becher Pernod Ricard. Pracoval na omlazení brand image tradiční české značky a podařilo se mu kompletně zrekonstruovat muzeum Becherovky v Karlových Varech a přeměnit ho na návštevnické centrum. Po těchto zkušenostech ho s otvevřenou náručí opět přivítala The Coca-Cola Company, aby mu do rukou svěrila svůj marketingový tým.

„Nejvíc mě motivují neobvyklé úlohy a výzvy, které si vyžadují nové způsoby myšlení a nové postupy,“ říká zkušený marketingový expert na oblast FMCG. Jakub Loos je skutečným ambasadorem značky, protože podle vlastních slov pracuje jen pro ty, které miluje.

Jakub Loos je otec dvou dětí. „Rodina je můj největší vnitřní motor,“ tvrdí Jakub a dopĺňuje, že najradši tráví svůj volný čas aktivním odpočinkem, cestovaním a objevováním zajímavých měst s rodinou či přáteli.

 

Zdroj: FleishmanHillard

Praha, 11. srpna 2021