Společnost IKEA v Česku, Maďarsku a na Slovensku povede David McCabe

Novým generálním ředitelem IKEA v regionu Česko, Maďarsko a Slovensko byl jmenován David McCabe. Své role se ujme během září 2021. Ve funkci vystřídá Mouniu El Hilali, která vedla IKEA v těchto zemích poslední tři roky a nyní nastupuje na pozici Market Operation Leader ve skupině Ingka Group.

David McCabe bude jako Country Retail Manager ve všech třech zemích zodpovídat za rozvoj a další růst podnikání. Působit bude zároveň také jako Chief Sustainability Officer a bude dohlížet na to, aby IKEA dosáhla svých cílů v boji proti klimatickým změnám, které si stanovila do roku 2030.

„Mám velkou radost z toho, že se mohu přidat k týmu v Česku, Maďarsku a na Slovensku. Sledoval jsem s obdivem úspěchy tohoto regionu a těším se, jak budeme společně pomáhat co nejvíce lidem k lepšímu životu v jejich domovech,“ řekl David McCabe a dodal: „Naše strategie je silná a jasná. Budeme nadále usilovat o ještě větší cenovou dostupnost, přístupnost a trvalou udržitelnost.“

David McCabe začal svou kariéru v IKEA před více než 25 lety ve Velké Británii. Pracoval na mnoha pozicích jak v obchodních domech, tak na celostátní úrovni, a to zejména v logistice a komerčních funkcích. Kromě Velké Británie působil také v Irsku, USA a Kanadě, kde zastával také roli dočasného generálního ředitele. V logistice, komerční oblasti, rozvoji a inovacích pracoval také na různých pozicích na úrovni skupiny Ingka.

Volný čas tráví David McCabe nejraději se svou rodinou, cestuje a setkává se s lidmi z různých kultur. Rád ochutnává dobrou mezinárodní kuchyni a baví ho také sport.

 

Zdroj: ADison

Praha, 12. srpna 2021