Kaufland je vítězem v kategorii soutěže Mastercard Obchodník roku 2022 – SOCR ČR Zodpovědný obchodník

Kategorie, jejímž garantem je Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR, se letos zaměřila na projekty, které přinesly největší energetické úspory. Na základě bodového hodnocení udělila odborná porota prvenství společnosti Kaufland. Porotci ocenili dvě opatření, díky nimž řetězec dosáhl výrazné energetické úspory.

Nové osvětlení a chlazení – desítky tisíc ušetřených MWh

První se týkalo výměny veškerého vnitřního osvětlení tvořeného primárně svítidly s lineárními zářivkami za LED svítidla nebo LED trubice na 63 filiálkách. K tomu Kaufland zredukoval nadbytečné vnitřní osvětlení na 58 filiálkách a venkovní osvětlení na 125 filiálkách.

Tímto opatřením dosáhl nejen optimalizace osvětlení, ale také dokončil modernizaci všech prodejen do LED standardu. Roční úspora bude činit zhruba 18 500 MWh.

Druhé opatření se vztahuje na zasklení chladicího nábytku. Konkrétně šlo o 35 filiálek, kde se na otevřený chladicí nábytek nainstalovaly izolační dveře s dvojsklem pro zabránění odlesků z venkovní strany a zvýšení odrazivosti chladu zpět do nábytku z vnitřní strany dveří. V souhrnu se počítá s roční úsporou kolem 1 900 MWh.

Jeden komentář: “Kaufland je vítězem v kategorii soutěže Mastercard Obchodník roku 2022 – SOCR ČR Zodpovědný obchodník”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.