Komerční článek

Doba, kdy si v provozech vystačili s pucvolí a starými hadry, je pryč.

Časy se mění a požadavky na čistotu obecně se stále zvyšují. Zvyšují se také nároky na kvalitu výroby a tím i na kvalitu zdánlivě méně důležitých pomůcek, jako jsou třeba průmyslové utěrky. Jak se ale dnes orientovat v nabídce průmyslových utěrek?

Různé segmenty průmyslu a služeb, například automobilový průmysl, strojírenství, elektronika, potravinářství, opravárenství nebo úklidové firmy vyžadují utěrky se specifickými vlastnostmi.

Olomoucká společnost Lorika CZ nabízí široké portfolio produktů včetně rozsáhlé škály průmyslových utěrek ARIOSO, jejichž materiál a typ je přizpůsoben provozu, pro nějž jsou určeny s ohledem na čištěný materiál a potřeby uživatele.

Mnoho firem má části výroby, pro něž jsou nezbytné kvalitní čisticí průmyslové utěrky, ať už nevláknivé, řezané, skládané, v roli, utěrky se zvláštními nároky na čistotu podle třídy ISO nebo například utěrky napuštěné různými rozpouštědly a lepivými substancemi.

Papírové utěrky z buničiny nebo recyklovaného papíru jsou určené pro lehké a středně těžké stírací úkony. Utěrky z netkaných textilií na bázi viskózy, polyesteru, polypropylenu a jejich směsí s buničinou jsou doporučovány pro opakované použití, pro náročné a precizní stírání tuků, olejů, řezných kapalin, mastnoty či vody. Utěrky z tenkého mikrovlákna se netřepí, nevlákní a lze je použít suché i vlhčené na čištění displejů, plastových výrobků, koženky apod.

Na českém trhu postupem času stále větší místo zaujímají utěrky se specializovanými vlastnostmi: pro použití v potravinářství s atesty zaručujícími zdravotní nezávadnost. Pro výrobní prostory se zvláštními nároky na čistotu se vyrábějí utěrky ARIOSO Cleanroom balené ve dvojitém balení a splňující standardy předepsané třídou čistoty ISO 5 nebo ISO 6. Speciální lepivé utěrky Staubfix jsou určené pro automobilky a průmyslové lakovny, utěrky napuštěné různými rozpouštědly pro čištění výrobků, povrchů a rukou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.