Bílý jogurt z Valašska BIFIDO

Mít správně nastaven imunitní systém, který chrání tělo před škodlivými vlivy, jako jsou bakterie či viry, je v dnešní době důležitější než kdy jindy. Způsobů, jak podpořit imunitu je celá řada. Můžeme si dopřát více pohybu na čerstvém vzduch a sluníčku i zdravější stravu. Snaha nabídnout zákazníkům produkt podporující zdraví, a napomoct tak vytvořit lepší imunitu, vedla Mlékárnu Valašské Meziříčí k myšlence uvést na trh nový Bílý jogurt z Valašska BIFIDO.

Tento jogurt obsahuje zdravé bakterie Bifidobacterium, BB-12®, které mají řadu pozitivních účinku na naše zdraví. Kmen Bifidobacterium, BB-12® je nejlépe zdokumentovaným kmenem rodu Bifidobacterium na světě. V potravinách a doplňcích stravy je tento kmen používán od roku 1985. Jeho účinky byly popsány ve více než 307 vědeckých publikacích a podpořeny více než 180 klinickými studiemi.

„Spousta našich zákazníků se rádo udržuje v kondici a tím si získává i lepší imunitu. Poptávka po jogurtu s probiotiky nás přiměla k nápadu uvést na trh Bílý jogurt z Valašska BIFIDO,“ říká ing. Radka Benešová Marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Tato novinka obsahuje kmen rodu Bifidobacterium,BB-12®, který prošel řadou klinických studií a může zlepšit imunitu organismu,“ dodává Radka Benešová.

Díky různým vědeckým publikacím, z nichž mnohé jsou klinické studie, je Bifidobacterium, BB-12® nejlépe zdokumentovaným kmenem rodu Bifidobacterium na světě. Producent se snaží na trh přicházet s nejlépe zdokumentovanými probiotickými kmeny a svou práci zakládat na definicích a pokynech FAO/WHO.

Klinické studie

Velké množství klinických studií a vědeckých publikací ukazují na fakt, že kmen Bifidobacterium, BB-12® – ať už samostatně nebo v kombinaci s dalšími probiotickými kmeny – může mít pozitivní účinky na trávicí trakt a imunitní systém.

Samostatně může probiotický kmen Bifidobacterium, BB-12®:

  • Snížit riziko žaludečních nevolností
  • Zlepšit imunitní odpověď organismu
  • Snížit četnost onemocnění dýchacích cest
  • Podpořit správné fungování střev
  • Snížit četnost pláče, neklidu a podrážděnosti u kojenců

Cena výrobku je 10,90Kč.

Bifidobacterium (BB-12®)

Kmen Bifidobacterium, BB-12® má status Všeobecně považovaný za bezpečný (GRAS), který uděluje Úřad pro kontrolu potravin a léčiv v USA. V Evropě byly v roce 2007 Evropským úřadem pro bezpečnost potravin (EFSA) druhu Bifidobacterium animalis udělen status Kvalifikovaná presumpce bezpečnosti (QPS) – status byl udělen na úrovni druhu. Kmen BB-12®společnosti Chr. Hansen je určen pro doplňky stravy, kojeneckou výživu a kysané mléčné výrobky.

Fakta o kmenu Bifidobacterium, BB-12®

Kmen nese označení Bifidobacterium animalis subsp. Lactis,BB-12® a pochází ze sbírky kmenů společnosti Chr. Hansen. Jde o registrovanou obchodní značku společnosti Chr. Hansen A/S. Od roku 1985 se používá po celém světě jako ingredience do potravin a doplňků stravy a nikdy nebylo jeho užívání spojeno s žádným onemocněním nebo poškozením spotřebitele. Kmen BB-12® byl testován klinickými studiemi na populaci v rozpětí od předčasně narozených dětí až po seniory, a to v dávkách až 100 miliard KTJ/den.