Co je zdravé pro člověka, mělo by být zdravé i pro Zemi. Jak sladit jídelníček s tím, abychom dělali dobře i životnímu prostředí a celé naší společnosti?
Iniciativa Vím, co jím a piju představí v přednášce určené pro odborníky z oblasti potravinářství, potravinářských technologií, výživy a preventivní medicíny současné výživové směry z pohledu životního prostředí a udržitelného rozvoje. Přednášející vysvětlí, co se skrývá pod pojmy jako je flexitariánství či udržitelná strava, a proč je toto téma v poslední době předmětem zkoumání.
Co ukazují nejnovější výsledky vědeckých studií na toto téma? Jak jsou snahy o snižování dopadů na životní prostředí zohledňovány ve světě výživy (oficiální výživová doporučení)? Přijďte si pro odpovědi.
Termín: 19. 10. 2017, 14:00 – 15:30
Místo konání: Rezidence Rosa, Střelničná 1680/8, Praha 8 – Kobylisy
Přednášející: Dana Kapitulčinová, Ph.D.
Vstupné zdarma
V případě zájmu prosíme z důvodu omezeného počtu míst o registraci na www.vimcojim.cz
Praha, 12. října 2017