Zásilkovna spouští pilotní spolupráci s Advanto

Zásilkovna, česká technologicko-logistická firma, spouští spolupráci s technologickou společností Advanto. Advanto provozuje mobilní aplikaci, která zaměstnavatelům umožňuje bez byrokracie a narušení cashflow vyplácet pracovníkům až 50 % již odpracované mzdy kdykoliv v měsíci. Brigádníci Zásilkovny si tak nyní budou moci svoji odpracovanou výplatu vybírat kdykoliv během měsíce. Zásilkovna se tak stává další významnou firmou, která ve středoevropském prostředí tento technologický benefit zavádí.

„Jsme rádi, že můžeme nyní našim brigádníkům nabídnout moderní benefit, který jim může pomoct zvládnout složité životní situace. Rozhodnutí zavést Advanto ještě uspíšilo zdražování a obecně doba, která ohrožuje finanční stabilitu našeho týmu. Advanto prokazatelně funguje jako velmi dobrý nástroj k získání přehledu nad svými příjmy a výdaji a také jako záchranná síť pro případ, že by někomu těsně před výplatou chyběly peníze,” říká Olga Leharová, Head Of Human Resources Zásilkovny.

Jeden ze zakladatelů a CEO Advanta Martin Fortelný potvrzuje, že jeho aplikace skutečně pomáhá se zvládáním finančních problémů, které by jinak mohly skončit sjednáním předražené půjčky. „Dosud poskytovatelé spotřebitelských úvěrů využívali situací, kdy lidem vinou nečekaného výdaje chyběly peníze pár dní před výplatou. Advanto tyto situace pomáhá překlenout, a to tak, že si člověk bez úroku skrz mobilní či počítačovou aplikaci Advanto pošle na účet, kolik potřebuje. Jde o jeho už odpracované peníze, v regulérní výplatní termín pouze dostane o to méně,” vysvětluje Fortelný.

Aplikace Advanto je přístupná jak na App Store, tak i na Google Play. Dostupná je také na webových stránkách moje.advanto.cz. Aplikace je bezpečná, bez úroků a bez schvalování, peníze na účtu dostane uživatel nejpozději do druhého dne.

Benefit, který se v posledních letech významně rozvíjí na Západě jako reakce na zvyšující se spotřebitelské ceny, začalo Advanto v Česku aktivně nabízet začátkem roku 2021. V posledním roce uživatelé aplikace nejčastěji uvádějí, že si mimo výplatní termín vybírají peníze na výdaje spojené s chodem domácnosti a energiemi.

 

Zdroj: Packeta Group

Praha, 12. prosince 2022