Vystavení Jägermeister s hologramem od Dago se stalo absolutním vítězem POPAI Awards

Ve čtvrtek 21. listopadu se uskutečnilo slavnostní vyhlášení výsledků soutěže POPAI Awards, která oceňuje nejlepší projekty in-store komunikace v místě prodeje. Společnost Dago získala dohromady 13 ocenění. Její vystavení s holografickou animací pro Jägermeister se stalo absolutním vítězem.

Během letošního ročníku soutěžily tradiční POP prostředky ve 20 kategoriích. „Z celkem 18 přihlášených realizací jsme jich jedenáct dokázali proměnit ve vítězství, což je pro nás historicky asi nejlepší výsledek. Máme radost z toho, že jsme na těchto projektech mohli spolupracovat s našimi klienty a přinést do českého prostředí in-store marketingu inovativní komunikační řešení,“ říká Daniel Jesenský, Managing Partner ve firmě Dago.

Nejvyšší počet bodů ze všech vystavení, a tedy titul „absolutní vítěz“, si odnáší paletový ostrov pro Jägermeister, a to za originální hologram, který se v české in-store komunikaci zřejmě ještě neobjevil. Díky tomu dokáže zaujmout zážitkem odkazujícím na virtuální realitu. Kromě toho zákazníky osloví i podsvícenými motivy jelena coby ústředním motivem značky. Stejné vystavení získalo ještě ceny za nejlepší materiálovou a technologickou inovaci, za kreativitu a rovněž se stalo vítězem v kategorii světelné komunikace.

Oceněným projektem byl také shop-in-shop, který upozorňoval na kampaň „Grilujeme s Coca-Colou. Získal titul vynikající realizace. Kombinuje tři hlavní prvky – plynový gril, stůl s talířem a příbory a přihrádku s vyskládanými dřevěnými špalky. Provedení s klasicky letními prvky jako je světelný řetěz, tráva a naštípané dřevo v zákazníkovi vyvolává uvolněnou a příjemnou atmosféru.

Stejný titul si vysloužil i permanentní stojan propagující bylinný likér Black Fox. Ten upoutává pozornost svou tajemnou atmosférou temného lesa, ve kterém zákazníka pozorují zelené liščí oči. Vystavení dominuje topper, vyrobený z opálového plexiskla, které je potištěné sítotiskem. Tuto celou plochu podsvěcují LED diody.

V kategorii alkoholických nápojů zaznamenala společnost Dago úspěch se svým osobitým kartonovým barem pro irskou whisky Tullamore Dew. Porotce oslovilo poutavé provedení v teplých barvách prezentovaného nápoje, dále pak reálné osvětlení a vhodně zakomponovaný zvon.

Mezi dalšími vystaveními od firmy Dago, která získala ocenění, jsou dětská kolébka Pampers, regálové čelo pro kávovarové kapsle Nescafé Dolce Gusto a prémiový minimalistický endcap pro elektronické cigarety IQOS. V kategorii integrovaných in-store kampaní zaujala sada stojanů, která promovala energetický nápoj Semtex.

Soutěž POPAI Central Europe Awards pořádá středoevropská kancelář POPAI CE. Dlouhodobě podporuje obor marketingu v místě prodeje a nové trendy, které ukazují in-store reklamu jak efektivní komunikační nástroj vůči zákazníkovi.

Přehled ocenění společnosti Dago v jednotlivých kategoriích:

  • Potraviny: endcap „Coke and Meal“
  • Nealkoholické nápoje: vystavení pro nealkoholické osvěžení Birell
  • Alkoholické nápoje: kartónový bar pro Tullamore Dew
  • Drogerie: dětská kolébka Pampers
  • Domácí potřeby: regálové čelo pro kávovarové kapsle Nescafé Dolce Gusto
  • Elektronika: minimalistický endcap pro elektronické cigarety IQOS
  • Světelná komunikace: paletový ostrov s hologramem Jägermeister
  • Integrované komunikační kampaně: Semtex

Hlavní ocenění:

  • Nejlepší materiálová a technologická inovace: paletový ostrov s hologramem Jägermeister ostrov hologram
  • Kreativita: paletový ostrov s hologramem Jägermeister ostrov hologram
  • Absolutní vítěz: paletový ostrov s hologramem Jägermeister

Vynikající realizace:

  • Shop-in-shop „Grilujeme s Coca-Colou“
  • Permanentní stojan Black Fox

 

Zdroj: ADison

Praha, 1. prosince 2019