Valná hromada SOCR ČR zvolila prezidentem znovu Tomáše Prouzu

28. listopadu se konala volební Valná hromada Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR ČR), na níž post prezidenta obhájil na následujících pět let Tomáš Prouza. Dále byli zvoleni viceprezidenti, představenstvo a dozorčí rada.

Vážím si důvěry členů SOCR ČR a je mi velkou ctí pokračovat v práci prezidenta svazu dalších pět let. Díky velké podpoře našich členů jsme se stali silným svazem, který dokáže úspěšně hájit jejich zájmy. Naši členové významnou měrou přispívají k tvorbě českého HDP, zaměstnávají přes půl milionu lidí v sektorech obchodu a cestovního ruchu, na nichž stojí budoucnost moderní České republiky, a do české ekonomiky každý rok investují přes 15 miliard korun,“ uvedl po svém opětovném zvolení prezidentem SOCR ČR Tomáš Prouza.

SOCR ČR bude mít dva viceprezidenty. Viceprezidentem pro obchod byl zvolen ředitel kvality ve společnosti Albert Česká republika Pavel Mikoška, viceprezidentem pro cestovní ruch se stal prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek. Představenstvo SOCR ČR bude mít celkem 15 členů, dozorčí rada bude tříčlenná (kompletní složení viz samostatný přehled níže).

„Pokud jde o naše priority, budeme i nadále stát na straně spotřebitelů a budeme podporovat naše členy, aby mohli i nadále rozvíjet nabídku kvalitního zboží a služeb zákazníkům. Důraz hodláme položit na zlepšování zákaznické zkušenosti v souvislosti s modernizací a digitalizací nabízených služeb. Rozhodně se chceme věnovat zlepšení nabídky poctivých potravin a dalšímu rozšiřování regionálních výrobků od lokálních producentů. Stranou nebude stát ani podpora rozvoje a financování cestovního ruchu v regionech, o které stát mluví až příliš dlouho, aniž by došlo na činy,“ nastínil další plány T. Prouza.

Letošní Valná hromada SOCR ČR se konala v prostorách centrály členské společnosti AURES Holdings, která provozuje síť autocenter AAA AUTO a Mototechna a je největším tuzemským obchodníkem s ojetými i zánovními automobily.

„Jsem ráda, že se SOCR ČR začal ve větší míře věnovat i sektoru ojetých vozů, který je třikrát větší než sektor nových aut, a přišel s návrhem valorizace emisních poplatků, které by mohly omezit dovoz přestárlých, neekologických a technicky nevyhovujících vozů do naší země,“ sdělila Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva společnosti AURES Holdings, a dodala: „Kromě automotive sektoru vidím také řadu dalších oblastí, v nichž můžeme aktivně spolupracovat. Jsou jimi například ochrana spotřebitele a potírání nekalých obchodních praktik, snižování administrativní zátěže, digitalizace české ekonomiky i v oblasti obchodu a služeb nebo spolupráce na vzdělávání a podpoře současných i budoucích zaměstnanců.“

 

Zdroj: Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR

Praha, 29. listopadu 2019