Úspěšný start ve střední Evropě: Kaufland.cz a Kaufland.sk na cestě k růstu

Na začátku letošního roku byl Kaufland marketplace spuštěn poprvé mimo Německo v České republice a na Slovensku. Obchodní bilance po prvních šesti měsících je kladná: Již po několika málo měsících patřily Kaufland.cz a Kaufland.sk k jedněm z největších online marketplace v dané zemi.

Na Slovensku se Kaufland.sk dokonce vyšplhal na první místo v žebříčku internetových stránek marketplace. V České republice nabízí své produkty na Kaufland.cz již více než 4 000 prodejců. V budoucnu by měly Kaufland marketplace v obou zemích dosáhnout podobně širokého sortimentu jako v Německu.

Od únorového spuštění se počet produktů na slovenském Kaufland marketplace zdesetinásobil. Více než 5,7 milionu produktů nabízí nyní 3 800 prodejců ve více než 6 400 kategoriích. Podle datové platformy Similarweb zaznamenává slovenský Kaufland marketplace již nyní nejvíce návštěvníků v prostředí online marketplace a odsouvá dlouhodobé hráče na trhu na nižší pozice. V České republice byl spuštěn Kaufland marketplace v dubnu. V současné době najdete na Kaufland.cz více než pět milionů produktů od přibližně 4 000 prodejců. Přibližně čtvrtina prodejců pochází z České republiky. Měsíčně zaznamenává český marketplace 5,5 milionu návštěvníků.

Podle průzkumů* zná marketplace Kaufland již 77 procent slovenských a 72 procent českých zákazníků. Nejprodávanějšími produkty v sortimentu byly v posledních měsících bazény a paddleboardy, ale velký zájem je i o produkty z jiných kategorií, jako je elektronika, hobby, kuchyně a domácnost či nábytek.

Snaha o podobně široký sortiment jako v Německu

Se spuštěním a přijetím našich nových online marketplace na Slovensku a v České republice jsme plně spokojeni,“ uvádí Gerald Schönbucher, člen představenstva společnosti Kaufland e-commerce GmbH. „Máme ambiciózní cíle a chtěli bychom dosáhnout toho, aby se marketplace na Slovensku a v České republice rozrostly na stejnou šíři sortimentu, jaký již můžeme zákazníkům nabídnout v Německu.“

Se 45 miliony nabízených produktů provozuje Kaufland již od roku 2021 úspěšně jeden z největších online marketplace v Německu. Tyto produkty nabízí více než 11 000 prodejců, kteří využívají Kaufland marketplace jako prodejní kanál. Kaufland zajišťuje prodej, zpracování plateb a nabízí zákaznický servis pro otázky zákazníků marketplace. Kaufland marketplace jsou řízeny prostřednictvím Kaufland Global Marketplace, technického a servisního komplexního řešení, které umožňuje prodejcům přístup ke všem Kaufland marketplace jen s jedinou registrací. Kaufland podporuje prodejce v online prodeji v jejich vlastní zemi a zároveň jim nabízí možnosti expanze do zahraničí či různé nástroje, jako jsou například bezplatné překlady údajů o produktech.

Vyvíjíme pro vás nové fulfillmentové řešení

V budoucnu bude hrát důležitou roli také služba Fulfillment by Kaufland. Kaufland marketplace již dnes vychystává, balí a odesílá objednávky vybraných prodejců přímo k zákazníkovi. V budoucnu bude tato služba dostupná všem prodejcům na národní i mezinárodní úrovni.

*Na základě sledování zákazníků Kauflandu pro rok 2023

 

Zdroj: FleishmanHillard

Praha, 25. října 2023