Tisící vozík Jungheinrich ETV 216i míří do Itálie

Před dvěma lety představila společnost Jungheinrich veřejnosti poprvé vysokozdvižný vozík ETV 216i. V té době se jednalo o první vysokozdvižný vozík na světě s novým konceptem lithium-iontových baterií. Byla to světová premiéra, která definovala standardy v oblasti konstrukce, ergonomie a manévrovatelnosti.

Nyní Jungheinrich expedoval tisící vozík ETV 216i. V Itálii se potravinový řetězec Penny Market zcela spoléhá na lithium-iontovou technologii. To se týká celé flotily retraků ETV 216i.

Penny Market je řetězec supermarketů vlastněný německou skupinou Rewe Group.

Značka je v Evropě zastoupena více než 3000 prodejnami, přičemž přibližně 390 z nich, včetně sedmi distribučních center, se nachází v Itálii.

Poslední dodávka pro společnost Penny Italy zahrnovala sedm retraků Jungheinrich ETV 216i. Mezi nimi je i jubilejní vozík s číslem 1000. Retrak s integrovanou lithium-iontovou baterií se od svého uvedení na trh téměř před dvěma lety stal pro Jungheinrich trhákem. „ETV 216i je vůbec prvním vozíkem, který konzistentně využívá výhod lithium-iontové technologie. Díky tomu je tím nejkompaktnějším a nejvýkonnějším retrakem ve své třídě, “vysvětluje Fabien Tozzi, vedoucí produktového managementu pro retraky ve společnosti Jungheinrich, a dodává: „Vyplatilo se nám, že jsme do konstrukce tohoto vozíku přímo začlenili nápady a přání našich zákazníků.“

Vozík ETV 216i je pozoruhodný svou revoluční konstrukcí. Díky integraci prostorově úsporné a výkonné lithium-iontové baterie se výrazně zlepšila ergonomie a vozík je mnohem kompaktnější než ostatní retraky. Vyznačuje se tak vysokou manévrovatelností a současně poskytuje řidiči ve skladu výrazně větší volnost pohybu a dokonalý výhled do všech stran. Výsledkem je lepší uživatelský komfort a celkově vyšší úroveň bezpečnosti.

Gianfranco Virgillo, vedoucí skladu v Penny Marketu v italském městě Gioia del Colle (Bari) říká: „S vozíkem ETV 216i je pohodlí řidiče vyšší než kdykoli předtím. Nabízí více prostoru na ruce a na nohy a díky vyvýšenému sedadlu také lepší vizuální kontrolu okolí. Tato významná vylepšení jsou možná pouze díky eliminaci objemného prostoru pro baterii. Díky integraci baterie je konstrukce funkčnější, a to jak z hlediska pohodlí řidiče, tak i z hlediska výsledného výkonu.“

Plně integrovaná lithium-iontová baterie navíc nabízí další výhody, jako je delší životnost, nulová údržba a lepší výkon ve srovnání s běžnou olověnou baterií. Mimořádně krátké intervaly nabíjení umožňují nepřetržitý provoz, ve kterém může ETV 216i ukládat břemena s hmotností až 1600 kg do výšky až 10,7 metru.

„S naší volbou jsme velmi spokojeni. Penny Market již používá retraky a vychystávací vozíky s lithium-iontovými bateriemi ve třech skladech. Vzhledem k dosavadním vynikajícím výsledkům hodláme obnovu vozového parku dokončit do roku 2021 a využívat lithium-iontová řešení ve všech ostatních pobočkách,“ říká Angelo Loffredo, manažer logistiky ve společnosti Penny Italy.

 

Zdroj: SKY GATE s.r.o.

Praha, 23. listopadu 2020