Tesco spouští přihlašování do svého grantového programu, organizacím se nedostává financí

Společnost Tesco dnes otevřela přihlašování do 12. kola oblíbeného grantového programu na podporu dobročinných projektů „Vy rozhodujete, my pomáháme“, neziskovým organizacím rozdělí přes tři miliony korun. Až do pátku 4. listopadu mohou neziskové a příspěvkové organizace z celé České republiky přihlásit své projekty zaměřené na zlepšení kvality života v lokalitě, ve které působí.

Tesco i v současné nepříznivé ekonomické situaci pokračuje ve svém závazku podporovat místní komunity, které jsou stále více závislé na získávání darů pro svoji činnost. Z průzkumu, uskutečněného mezi stovkami organizací zapojených do programu vyplývá, že bez finanční podpory ze strany Tesco by nebylo realizováno 44 % projektů v oblastech podpory zdravotně či sociálně znevýhodněných, rodin v tíživé životní situaci nebo rozvoje komunitního života.

Unikátní grantový program Vy rozhodujete, my pomáháme oceňuje veřejně prospěšné projekty neziskových organizací v celé republice již od roku 2016. O konečném pořadí vítězů budou poté rozhodovat zákazníci Tesco pomocí žetonů na prodejnách, a to od poloviny ledna do poloviny února 2023. Program je největší grantovou výzvou v oblasti zapojení zákazníků ve střední Evropě.

„Díky grantovému programu Vy rozhodujte, my pomáháme bylo realizováno již 2 230 dobročinných projektů, které Tesco podpořilo celkovou částkou 46 890 000 Kč. Jsme velmi rádi, že i v současné obtížné ekonomické situaci můžeme dostát našemu závazku být dobrým sousedem – v aktuálním kole podpoříme dalších 70 projektů celkovou částkou 3 150 000 Kč,“ říká Katarína Navrátilová, generální ředitelka Tesco pro Českou republiku.

Vítězné organizace v 70 regionech získají 45 000 Kč na uskutečnění svých projektů. O tom, které projekty a organizace postoupí do zákaznického hlasování, rozhodne i letos odborný garant NROS – Nadace rozvoje občanské společnosti.

„Projekty cílí na podporu znevýhodněných spoluobčanů, ale též místních iniciativ, tak aby se v komunitách zachoval kulturní či sportovní život. Tím program přispívá k budování a udržení dobrých vztahů na lokální úrovni. Každoročně se hlásí jak menší, tak velké zkušené organizace, sledujeme dlouhodobě velký zájem o podporu z tohoto programu,“ dodává Taťána Plecháčková, ředitelka NROS.

 

Zdroj: Tesco Stores ČR a.s.

Praha, 11. října 2022