Tesco představilo maloobchodní média nové generace

Tesco nainstalovalo 108 digitálních obrazovek ve  36 vybraných prodejnách v ČR, čímž výrazně zlepšilo jak prodejní místa, tak i zážitek z nakupování. Novinku představilo partnerům z řad dodavatelů na prvním Tesco Media Supplier Forum, které se konalo v červnu ve spolupráci s firmou dunnhumby.

„Tesco je v oblasti maloobchodních médií v České republice jednoznačně lídrem. Rozšířením mediálního mixu o digitální obrazovky v našich prodejnách reagujeme na trend zájmu o dynamický obsah ze strany zákazníků. Využitím dalšího kanálu na místě prodeje se významně zvyšuje jednak mediální dosah daného obsahu, ale také povědomí o značce, nabízené službě, produktu, kampani a má tak velký vliv na jejich vnímání u zákazníků a samozřejmě prodeje,“ uvádí Zuzana Grinčová, marketingová ředitelka ve společnosti Tesco ČR.

Mezi hlavní přínosy patří:

  • Větší dosah: kampaně využívající obrazovky vykazují 33% nárůst prodeje a 34% nárůst počtu zákazníků, kteří si produkt koupí.
  • Zvýšení povědomí: pohyblivá reklama upoutává pozornost zákazníků a je 2,5krát účinnější než statické displeje.
  • Komplexní mediální strategie: integrace nadlinkové reklamy s aktivací maloobchodních médií na prodejnách.
  • Lepší zážitek z nakupování: více podnětných kontaktních bodů vytváří poutavé nákupní prostředí.

Rozšíření mediální sítě zvýší efektivitu kampaní vedoucí k nárůstu prodejů, dlouhodobě omnichannelové kampaně vykazují vyšší návratnost investic. U zákazníků, kteří jsou vystaveni třem mediálním kanálům, je 3,8krát větší pravděpodobnost, že nakoupí daný produkt, než u těch, kteří jsou vystaveni pouze jednomu kanálu. Zákazníci vystavení čtyřem kanálům utrácejí 5,3krát více ve srovnání s těmi, kteří jsou vystaveni pouze jednomu kanálu. Po úspěšné pilotní fázi nyní Tesco instaluje digitální obrazovky v dalších obchodech.

 

Zdroj: Tesco Stores ČR a.s.

Praha, 17. července 2024