Tesco podpoří dobročinné projekty více než 5 miliony korun

Zákazníci Tesco svým hlasováním rozhodli o vítězích jubilejního 10. kola grantového programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“, ve kterém se opět rozděluje celkem 5 040 000 korun veřejně prospěšným projektům napříč Českou republikou.

Do závěrečného hlasování bylo vybráno 270 projektů, přitom finanční podporu získá každý z nich. Vítězné projekty v každém z 90 soutěžních regionů obdrží 30 000 Kč, odměna pro druhé místo je 16 000 Kč, projekty na třetích místech si odnáší 10 000 Kč.

Podpora žen v obtížných situacích, zdravotní pomůcky pro dětské pacienty nebo podpora fyzického a duševního zdraví mládeže – to je jen stručný výčet z mnoha letošních vítězných projektů, které se zasazují o pozitivní změnu, zlepšování kvality života a další formy pomoci komunitám a lidem žijících v jejich okolí.

„Chtěli bychom poděkovat všem našim zákazníkům, že svým hlasováním vyjádřili, jak je důležité myslet a pomáhat lidem a potřebným kolem nás. Těší nás i stále velký zájem organizací o zapojení do našeho unikátního grantového programu, který za svou historii, včetně nejnovějšího desátého kola, již rozdělil 43 740 000 korun mezi 2160 projektů a v podpoře bude pokračovat i nadále,“ říká Katarína Navrátilová, generální ředitelka Tesco pro Českou republiku.

S přehledem všech 270 projektů, které se budou na lokálních úrovních realizovat, a jejich umístěním v 10. kole „Vy rozhodujete, my pomáháme“, se může každý seznámit přímo na stránkách projektu.

Do 10. kola programu se přihlásilo 553 projektů. Na základě hodnocení odborného garanta Nadace rozvoje občanské společnosti postoupilo do zákaznického hlasování 270 nejlepších z nich. Ty bojovaly o přízeň zákazníků v 90 regionech v období od 17. ledna do 13. února 2022. V 10. kole programu vhodili projektům zákazníci do speciálních boxů na prodejnách Tesco celkem téměř 2 miliony hlasovacích žetonů.

Unikátní grantový program Nadačního fondu Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme“ podporuje již od roku 2016 veřejně prospěšné projekty neziskových a příspěvkových organizací po celé České republice. Program slouží zejména malým projektům, které se zasazují o pozitivní změnu ve svém okolí.

 

Zdroj: Tesco Stores ČR a.s.

Praha, 24. února 2022