Tchibo obsadí druhou největší průmyslovou halu v České republice

Colliers Česká republika stála za expanzí distribučního centra Tchibo v industriální zóně Panattoni Park Cheb, na kterém se developer Panattoni a Tchibo dohodli v prvním čtvrtletí roku 2021.

Rozšířením plochy spolu s prodloužením nájmu se tato hala stala s celkovou plochou 102 200 m2 druhou největší na území České republiky. Zařadila se tak v pomyslném žebříčku na druhé místo za distribuční centrum Amazonu v Panattoni Park Prague Airport u středočeské Dobrovíze. Moderní halu financuje a chebskou industriální zónu vlastní investor Accolade.

Harry Bannatyne, Partner a ředitel průmyslového oddělení společnosti Colliers, řekl: „V Colliers se nesmírně těšíme, že jsme se mohli ve spolupráci se společnostmi Tchibo a Panattoni podílet na rozšíření Panattoni Parku Cheb. Tchibo, které v tomto zavedeném industriálním parku úspěšně provozuje své distribuční centrum, zde pravidelně rozšiřuje své kapacity, což jen dokazuje, jak důležitá je tato lokalita nejen pro Tchibo, ale i pro další klienty využívající kvalitní budovy a služby společnosti Panattoni.

Vážíme dlouhodobé důvěry, které do nás Tchibo vkládá. Díky skvělým vztahům se společností Panattoni se nám společně podařilo zajistit kvalitní prostory, které náš klient potřeboval. Shodou okolností se jedná o největší zprostředkovanou transakci na trhu průmyslových nemovitostí v prvním kvartále roku 2021. S celkovou výměrou distribučního centra Tchibo, která nyní vzroste na 102 200 m2, se také jedná o největší transakci společnosti Colliers. Těšíme se na další významné transakce jako je tato a také na další spolupráci jak s Tchibo, tak i s Panattoni.“

„Tchibo se stalo symbolem průmyslového boomu a ekonomického růstu v Chebu, který začíná naplno využívat své geografické polohy jako druhé brány do Německa po Plzeňském kraji. Jasně to potvrzuje nejenom rostoucí atraktivitu regionu, ale také setrvalý růst segmentu e-commerce. Unikátní na tomto rozsáhlém projektu je i fakt, že celá budova má jediného nájemce,“ řekl Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni pro ČR a Slovensko.

Distribuční centrum Tchibo slouží ke skladování, vychystávání a rozesílání zboží koncovým spotřebitelům do sedmi zemí Evropy. Po rozšíření haly bude Tchibo moci nakládat s více než 50 000 paletovými místy, což společnosti zajistí dostatečnou kapacitu i během špičky před vánočními svátky. Expanze haly aspiruje na hodnocení „Excellent“ v rámci prestižní ekologické certifikace BREEAM New Construction dle nejnovějších standardů.

 

Zdroj: Colliers International

Praha, 12. května 2021