Talentovaní vysokoškoláci se mohou ucházet o stáže v Albertu

Již po patnácté nabídne tříměsíční program stáží Summer Internship desítce vysokoškoláků příležitost obohatit si studium o praktické zkušenosti ze společnosti Albert. V průběhu léta budou mít na starosti samostatné projekty z oblasti financí, marketingu, udržitelnosti či logistiky. Povedou je a pomohou jim zkušení manažeři. Od zahájení prošla programem už více než stovka studentů.

Vysokoškoláci z celé republiky získají prací na strategicky důležitých projektech nejenom praktické zkušenosti ale také lákavý přivýdělek. „Stážista se vždy stává součástí pracovního týmu, který mu pomůže využít naplno svého potenciálu tak, aby si ze stáže odnesl maximum. Je v pravidelném kontaktu se svým manažerem i takzvaným buddym. Studenty také jejich kolegové zvou na zajímavá setkání, která se týkají například tématu projektu, který zpracovávají. Ihned se tak ocitají v centru dění,“ popisuje Ctirad Nedbálek, personální ředitel obchodů Albert.

Maloobchod láká studenty svou rychlostí a rozmanitostí. „Vědí, že se v tomto dynamickém prostředí během relativně krátké doby naučí mnoho nových dovedností,“ říká Ctirad Nedbálek. „V programu vidíme nejenom možnost rozvíjet mladé talentované lidi, ale také příležitost obohatit nás o nové pohledy,“ doplňuje.

Letní zkušenost i dlouhodobá spolupráce

Vysokoškoláci se budou podílet na projektech, jako je analýza produktů, managment odpadů a recyklace či zelená logistika. Vedle administrativní centrály obchodů Albert budou stáže probíhat také v distribučních centrech.

„Během stáže jsem se podílela na projektu snižování potravinových přebytků v prodejnách. Nahlédla jsem nejenom do strategických oblastí, ale měla jsme také prostor přicházet s novými nápady. Skvělé pak bylo vidět jejich reálné dopady v praxi,“ popisuje Nikola Semeráková, studentka oboru ekologie. „Po stáži jsem v Albertu dále pokračovala a od minulého roku se už naplno věnuji snižování potravinových přebytků, rozšiřování spolupráce se záchrannými stanicemi a dalším udržitelným projektům. Na své práci velmi oceňuji různorodost a možnost podílet se na mnoha dalších projektech,“ doplňuje

Programem ‚Summer Internship‘ prošla už více než stovka studentů z různých vysokých škol a univerzit. Pro řadu z nich studijní stáž vyústila v rozhodnutí pokračovat ve spolupráci i nadále. Seznam aktuálně vypsaných stáží je k dispozici na webových stránkách věnujících se projektu.

 

Zdroj: Albert Česká republika, s.r.o.

Praha, 11. května 2022