Investiční společnost IPC oznámila akvizici Fjord Bohemia

Česká investiční společnost Invest & Property Consulting, a. s. (IPC) oznámila svoji další akvizici. Na začátku května akvírovala tradičního zpracovatele ryb Fjord Bohemia.

Nový majitel tak realizuje strategický plán rozšiřování portfolia vlastněných firem do dalšího oboru. Distribuce rybích produktů ve Fjord Bohemia pokrývá 14 států Evropy, přičemž 8 států je konečnou destinací, s průměrným objemem 350 tun každý týden.

„Firma v potravinářské branži perfektně doplňuje a rozšiřuje naše portfolio vlastněných společností. Společně budeme moci naplňovat další plány, jak plně využít její potenciál,“ říká Jan Bártl, investiční manažer IPC. „Se změnou vlastníka přijdou pochopitelně nutné změny, které ale zcela jistě povedou k rozšíření odběratelské báze a tedy vyšším tržbám. Navážeme na více než dvacetiletou úspěšnou činnost týmu Fjord Bohemia a posuneme byznys ve středoevropském kontextu ještě o kus dál.”

Společnost Fjord Bohemia byla založena v roce 1999 jako malá firma na Praze 9 v Čakovicích. V tuto chvíli realizuje v potravinářském oboru roční obrat přes 100 milionů korun. Její hlavní činností je distribuce čerstvých ryb jak do maloobchodu (retailu) k přímým spotřebitelům, tak do restaurací či hotelů.

Vzhledem k rychle rostoucímu trhu s čerstvými rybami, vznikl v roce 2006 nápad založit přímo v srdci Evropy v Praze servisní platformu, která se specializuje na zpracování veškerých ryb a dalších mořských produktů k pokrytí požadavků stále rostoucího evropského trhu.

Fjord Bohemia je tak dlouhodobě spojovacím článkem mezi dodavateli a jejich konečnými klienty, což přináší mnoho příležitostí pro spolupráci a také nové možnosti na trhu s čerstvými rybami.

 

Zdroj: Roman Hrůza Agency, s.r.o.

Praha, 12. května 2022