Společnost Stock Spirits Group dokončila čtyři akvizice v Polsku, Francii a Německu

Evropský výrobce alkoholických nápojů se chce stát lídrem v oblasti mainstreamových lihovin v Evropě.

Společnost Stock Spirits Group, jeden z předních výrobců alkoholických nápojů v Evropě, se silným zázemím v České republice a na Slovensku, dokončila akvizice čtyř subjektů se sídlem v Polsku, Francii a Německu.

V Polsku skupina Stock Spirits dokončila koupi společnosti Polmos Bielsko-Biała, producenta čistých a ochucených lihovin vysoké kvality. Tento krok umožní společnosti Stock Spirits vylepšit vlastní portfolio v segmentu vodky v kategorii mainstreamových a prémiových lihovin v Polsku. Prémiové značky Polmos Bielsko-Biała také podpoří export prémiové vodky po celé Evropě. Díky výrobnímu závodu Polmos navíc dojde k navýšení výrobní kapacity Stock Spirits.

Druhou akvizicí, v níž se odráží záměr posílit portfolio v rostoucí kategorii whisky, je nákup skotské whisky Clan Campbell. Společnost Stock Spirits navíc také dokončila akvizici skupiny Dugas, předního výrobce a distributora prémiových a superprémiových lihovin ve Francii. Tato transakce umožní společnosti Stock Spirits vstup na francouzský trh tím, že rozšíří portfolio Dugas o vybrané značky Stock Spirits a v budoucnu také o whisky Clan Campbell.

Poslední akvizicí je prodejce a distributor Borco-Marken-Import Matthiesen se sídlem v Hamburku. Společnost Stock Spirits využije distribuční síť společnosti Borco k představení řady značek Stock a tím získá i přístup na atraktivní německý trh s lihovinami. Stock Spirits navíc obohatí svou vlastní nabídku integrací portfolia mezinárodních prémiových lihovin Borco, včetně ikonické značky Sierra Tequila. Sierra Tequila se konzumuje v téměř 90 zemích a v současnosti je druhou nejprodávanější značkou v Evropě. Celosvětově je nyní tequila nejrychleji rostoucí kategorií lihovin. Značka má významný mezinárodní potenciál a bude důležitým doplňkem rostoucí geografické stopy společnosti Stock.

Generální ředitel Stock Spirits Jean-Christophe Coutures v souvislosti s akvizicemi řekl: „Transakce jsou součástí naší růstové strategie a pomohou nám dosáhnout naší ambice stát se do roku 2027 vedoucí společností vyrábějící mainstreamové lihoviny v Evropě. Umožní nám vstoupit na nové atraktivní trhy v západní Evropě a do dynamických kategorií, jako je whisky a tequila, díky přidání ikonické Sierra Tequila a skotské whisky Clan Campbell do našeho portfolia.“.

Stock Spirits Group nabízí širokou škálu produktů vysoké kvality, mezi něž patří vodky, ochucené likéry na bázi vodky, rumy, brandy, hořko-bylinné likéry nebo limoncella, při jejichž výrobě je kombinováno 140 let lokální a regionální dědictví s inovacemi. Nabízí portfolio 70 značek vysoké kvality, které se prodávají ve více než 50 zemích světa. V České republice je STOCK Plzeň-Božkov, součást skupiny Stock Spirits Group, s portfoliem více než 120 značek zahrnujícím značky Božkov, Fernet Stock, Amundsen a Prague vodky, jedničkou na trhu.

Od listopadu 2021 patří Stock Spirits Group do portfolia přední světové investiční společnosti CVC Capital Partners. „Naše investice do společnosti Stock Spirits předpokládá nejen posílení stávajícího podnikání, ale také růst v oblasti fúzí a akvizic v nových geografických oblastech v Evropě a v nových kategoriích lihovin s vysokým potenciálem, jako je whisky a tequila. Jsme potěšeni, že podnik v tomto strategickém směru významně pokročí. Společnost Stock Spirits dokončila čtyři strategické akvizice, které rozšířily její geografickou působnost a posílily její portfolio,“ říká Krzysztof Krawczyk, partner ve společnosti CVC Capital Partners.

 

Zdroj: NEOPUBLIC

Praha, 9. září 2023