Společnost STILL získala ocenění IFOY Award za první sériově vyráběný automatizovaný vozík

Inovace společnosti STILL opět i letos přesvědčila mezinárodní odbornou porotu soutěže IFOY a firma tak již podvanácté získala prestižní ocenění IFOY Award. V kategorii Mobilní robot triumfoval její vysokozdvižný stroj EXV iGo, první sériově vyráběný automatizovaný vozík STILL.

Vyhlášení vítězů letošního ocenění IFOY Award se odehrálo 14. června v městě Baden nedaleko Vídně, kam se do finále kvalifikovalo celkem šestnáct inovativních strojů a řešení od patnácti dodavatelů intralogistických řešení ze šesti zemí. V kategorii Mobilní robot přesvědčil porotu automatizovaný vysokozdvižný vozík EXV iGo od společnosti STILL.

Vozík byl vyvinutý tak, aby splňoval čím dál náročnější požadavky trhu na rychle dostupná, intuitivně ovládaná a snadno rozšiřitelná řešení, a představuje tak milník v portfoliu automatizovaných strojů společnosti STILL. Díky jednoduchému softwaru pro vychystávání iGo easy nabízí tento vozík snadný vstup do světa automatizace i podnikům s malými flotilami. „Ocenění IFOY Award potvrzuje naše zaměření na inovace orientované na zákazníka,“ uvedl Frank Müller, senior vice president sales & service business development STILL, který prestižní ocenění na pódiu převzal. „Vozík EXV iGo je vynikajícím příkladem toho, že společnost STILL nevyvíjí řešení jen pro své technické ambice, ale naopak se jednoznačně zaměřuje na skutečné potřeby zákazníků.“

EXV iGo jako první automatizovaný vozík od společnosti STILL vyráběný průmyslově v sériové produkci využívá komplexně modulární koncepci. Hlavním cílem tohoto konceptu je rychlá dostupnost a maximální rozšiřitelnost stroje. Díky průmyslové výrobě a modulárním systémovým parametrům je EXV iGo rychle dostupný, s pomocí iGo easy se snadno uvádí do provozu a funguje přesně v souladu s potřebami zákazníka. Díky nové digitální koncepci je navíc možný také rychlý a flexibilní servis a údržba. Koncepce mimo jiné umožňuje servisním technikům přistupovat během diagnostiky a odstraňování závad k digitálnímu dvojčeti každého vozíku.

EXV iGo je pokročilý vozík vhodný i pro společnosti s malými zkušenostmi s automatizací, které chtějí vstoupit do světa automatizovaných skladových procesů. „Automatizace procesů se v rostoucí míře stává relevantní i pro společnosti s malými flotilami. Proto klademe velký důraz nejenom na dostupnost vozíku a jeho snadné ovládání, ale i na spolehlivý a flexibilní servis,“ popisuje Frank Müller. STILL EXV iGo splňuje toto zadání, které vzešlo z firem z různých průmyslových odvětví. Vozík splňuje požadavky na vysokou nákladovou efektivitu, rychlou implementaci a flexibilní rozšiřitelnost.

STILL iGo: Celé spektrum automatizace v jednom řešení

V podobě iGo firma STILL spojuje celou paletu řešení automatizace do jednoho systému. Pro společnosti, které chtějí automatizovat jednotlivé logistické přepravní procesy, je perfektní chytré plug & play řešení STILL iGo easy. Pokud se požadavky na automatizaci budou rozšiřovat, je možné z něj nekomplikovaně přejít na iGo systems. Prostřednictvím iGo systems je pak možné individuálně automatizovat i nadřazené logistické procesy. S iGo tak STILL nabízí flexibilní a individuálně rozšiřitelné řešení automatizace, které je možné výborně přizpůsobit potřebám každé firmy.

 

Zdroj: PR Clinic, s.r.o.

Praha, 16. července 2024