Společnost GLS získala kanadského nákladního přepravce Rosenau Transport

General Logistics Systems (GLS), přední poskytovatel balíkových služeb, odsouhlasil akvizici kanadské logistické společnosti Mid-Nite Sun Transportation Ltd působící pod názvem Rosenau Transport.

Rosenau Transport je jedním z největších nezávislých nákladních přepravců v západní Kanadě a nabízí doplňkové služby ke stávajícímu působení GLS v tomto regionu. Akvizice představuje významnou příležitost pro růst GLS s novými i stávajícími zákazníky na kanadském i americkém trhu. Na akvizici se vztahují obvyklé podmínky a regulační schválení.

Společnost Rosenau Transport založená v roce 1957 vlastní 24 HUBů a dep ve 4 provinciích Kanady. Za posledních 12 měsíců (k 31. srpnu 2021) generovala nezauditované příjmy ve výši 175 milionů kanadských dolarů. Služby GLS pokryjí díky této akvizici většinu kanadské populace a s ohledem na přechod Rosenau Transport na kombinovaný nákladní a balíkový model GLS pomůže akvizice propojit také aktivity společnosti na západním pobřeží USA. Celková hodnota transakce činí 360 milionů kanadských dolarů, což je přibližně 245 milionů EUR na základě mechanismu cash/debt free.

Kanada je devátou největší ekonomikou na světě s kombinovaným trhem balíkových a nákladních zásilek v hodnotě přibližně 25 miliard kanadských dolarů. Tento trh roste přibližně o 5 % ročně. GLS vstoupila na kanadský trh v roce 2018 pomocí akvizice společnosti Dicom. Nyní zde provozuje síť přibližně 30 HUBů a dep se 1 400 zaměstnanci. GLS zde dosahuje růstu tržeb přibližně 8 % ročně.

„Připojení Rosenau Transport ke GLS doplňuje a posiluje naši strategii Accelerate GLS. S touto akvizicí GLS významně rozšíří své služby v Kanadě a stane se tak signifikantním národním poskytovatelem přepravních služeb s dosahem do USA,” uvádí Martin Seidenberg, generální ředitel skupiny GLS. „Díky silné přítomnosti v západní Kanadě, vysoké kvalitě a podnikatelské kultuře stejně jako možnostem nákladní přepravy s balíkovým potenciálem, se byznys model společnosti Rosenau Transport přibližuje tomu našemu, což představuje dobrou synergii. Velice se těším na přivítání Kena a celého týmu Rosenau Transport u nás v GLS a také na příležitosti, které jsou před námi.”

Rick Barnes, prezident GLS Canada říká: „Díky propojení dvou regionálních sítí přepravců s přímými službami ve většině měst v zemi vytvoříme jeden z nejvíce integrovaných dopravních systémů v Kanadě, čímž poskytneme našim 30 000 klientů novou národní a mezinárodní alternativu pro všechny jejich potřeby v oblasti přepravy.”

Rosenau Transport bude nadále vedena Kenem Rosenauem, prezidentem Rosenau Transport, a po dokončení transakce bude plně konsolidována v rámci GLS. Ken Rosenau říká: „Rosenau Transport je nadšená, že se může připojit k rodině GLS a spojit se s přední organizací v tomhle odvětví, která otevře nové příležitosti a trhy v celosvětovém měřítku. Kombinace přepravní sítě společností GLS a Rosenau Transport nám umožní nabídnout v Kanadě komplexní řešení, které bude lépe sloužit našim klientům. Těšíme se na úzkou spoluprací s Rickem Barnesem a skupinou GLS, abychom mohli i nadále prosazovat motto naší společnosti – Náš byznys je postaven na službách, pro naše zákazníky, pro sebe navzájem a pro naše komunity.”

 

Zdroj: Insighters, s.r.o.

Praha, 14. října 2021