Společnost Ahold Delhaize úspěšně dokončila fúzi

Po úspěšném dokončení fúze k 23. červenci se včera akcie společnosti Ahold Delhaize začali oficiálně obchodovat na burze Euronext v Amsterdamu a Bruselu.

Ahold Delhaize se stává jednou z největších maloobchodních skupin na světě s vedoucím postavením v oblasti supermarketů a prodeje přes internet a společností s propracovaným přístupem v oblasti udržitelného maloobchodu a společenské odpovědnosti.

Generální ředitel Ahold Delhaize Dick Boer fúzi komentoval slovy: „Dnešek je začátkem významné nové kapitoly a jedinečné příležitosti přinést ještě větší hodnotu zákazníkům, komunitám, zaměstnancům i akcionářům. Stavíme na společných hodnotách, podobných systémech provozu obchodů a silné tradici jednotlivých lokálních značek, na které můžeme být hrdí. Zejména na východním pobřeží Spojených států a v Evropě máme silnou pozici. Naše internetové obchody a 22 vynikajících lokálních značek sdílejí nadšení pro skvělé potraviny, chtějí našim zákazníkům přinášet vyšší hodnotu a inovace a přispívat k dobrému životu ve svém okolí.

Chtěl bych poděkovat všem zaměstnancům za jejich nasazení, snahu a skvělou práci, díky níž se Ahold Delhaize může výrazně posunout vpřed.“

Skvělá zpráva pro značku Albert

Společnost Ahold Delhaize vznikla fúzí společností Ahold a Delhaize, která byla ohlášena 24. června 2015 a účinnosti nabyla 24. července 2016. Nově vzniklá společnost se může pyšnit historií, jejíž kořeny sahají až do doby před 150 lety. Společnost Ahold Delhaize provozuje 22 místních značek, které v 11 zemích světa každý týden obslouží více než 50 milionů zákazníků a celkem zaměstnávají 375 000 lidí.

Generální ředitel společnosti Ahold v České republice Jesper Lauridsen k fúzi doplnil: „Na českém trhu slavíme v tomto roce 25. výročí působení a během této doby jsme v Česku významně investovali a dosáhli vedoucí pozice na trhu. Se sedmnácti tisíci zaměstnanci jsme jedním z největších soukromých zaměstnavatelů. Každý týden obsloužíme miliony zákazníků a díky spolupráci s více než  tisíci českými dodavateli jsme schopni v našich obchodech nabízet čerstvé lokální produkty prvotřídní kvality za rozumné ceny a také širokou nabídku potravin pro zdravý životní styl.

Vstup do nové globální společnosti je pro značku Albert skvělou zprávou. Nově vytvořená skupina Ahold Delhaize nám otvírá dveře k novým investicím do našich prodejen, umožňuje zkvalitnit nabídku pro zákazníky a zároveň posílit náš závazek nabízet produkty od místních dodavatelů.“

 

Zdroj: Ahold Czech Republic, a. s.

Praha, 26. července 2016