Skupina Packeta expanduje na Jadran

Skupina Packeta, majitel české technologicko-logistické společnosti Zásilkovna, expanduje na Jadran a otevírá zde svoji sedmou entitu s názvem Packeta Adriatic.

Svoje působení zahájí nová entita ve Slovinsku a postupně bude přibírat další země z oblasti Jadranu. Slovinský e-commerce trh zažil v posledních letech impozantní nárůst. Packeta Group proto právě zde vidí příležitost k propojení internetových obchodů a logistických firem. Od začátku působení na tomto trhu již integrovala více než 100 slovinských partnerů, kteří dnes denně doručují přes skupinu zboží zákazníkům v celé Evropě. Aktuálně nabízí Packeta ve Slovinsku síť s více než 1 300 partnerskými výdejními místy. Celkem mohou slovinské e-shopy využít více než 15 000 vlastních výdejních míst Packety, včetně 6 300 automatických výdejních míst Z-BOX a k tomu téměř 140 000 partnerských míst po celé Evropě.

„Mám velkou radost, že mohu oznámit otevření nové zahraniční entity Packeta Adriatic, na které jsme několik posledních měsíců intenzivně pracovali. Jedná se o naši již sedmou zahraniční pobočku. Naposledy jsme v roce 2018 spouštěli Packetu Germany a od té doby jsme se transformovali do globální digitální platformy, která spojuje internetové obchody s logistickými společnostmi. Potvrzujeme tak svoji pozici globálního hráče, který propojuje e-commerce trh,“ uvádí Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta. „Slovinský trh pro nás a naše partnery z řad e-shopů představuje obrovskou příležitost. Místní e-commerce trh totiž zažil v posledních několika letech významný boom, který ještě uspíšila koronavirová situace. Slovinský zákazník více nakupuje online. Největšími tržními sektory jsou ve Slovinsku móda, elektronika, potraviny a osobní péče, domácí potřeby a hračky a hobby. Packeta v loňském roce do Slovinska doručila z českých e-shopů téměř 800 000 zásilek, více než 40 % z nich bylo ze segmentu móda. Vítám Packeta Adriatic v naší červené rodině a přeju jí, aby se jí dařilo a aby byli naši noví slovinští kolegové v Packeta Group spokojeni,“ dodává Simona Kijonková.

Za několik posledních let odbavila Packeta ze Slovinska do ostatních zemí Evropy jednotky milionů zásilek. Nová entita je tak dalším logickým krokem skupiny k tomu být blíže e-commerce klientům v jadranské oblasti, kterým poskytuje své služby po celé Evropě, a také v zámoří. Packeta v rámci regionu Adriatic spolupracuje s lokálními přepravci, a to konkrétně s DPD a Slovinskou poštou, díky kterým poskytne zákazníkům maximální komfort při doručování.

 

Zdroj: Packeta Group

Praha, 28. března 2023