Skupina Kofola veřejně nabídne své akcie na pražské a varšavské burze

Skupina Kofola oficiálně oznámila svůj záměr učinit veřejnou nabídku akcií v České republice, na Slovensku a v Polsku. Pokud bude záměr naplněn, skupina v prosinci tohoto roku nabídne akcie jak institucionálním investorům, tak široké veřejnosti.

„Skupina Kofola je ve velmi dobré kondici a stále se rozvíjí. Během posledních let jsme zásadně proměnili a rozšířili naše nápojové portfolio, posílili jsme ve všech distribučních kanálech a začali jsme působit na zcela nových, velmi perspektivních trzích,“ shrnuje Jannis Samaras, generální ředitel skupiny Kofola.

K plánovanému úpisu akcií na pražské burze říká: „Kofola a ostatní značky v našem portfoliu vždy stály a budou stát na emocích a na respektu k lokálním zvyklostem. Mám proto velkou radost, že se na budoucnosti Kofoly budou moci podílet i naši spotřebitelé, kteří kofolí nápoje dobře znají a mají je rádi.“

Nabídka akcií se bude skládat z veřejné nabídky v České republice, Polsku, na Slovensku. Celkově se bude skládat z až 275 000 nově vydaných akcií a až 825 000 existujících akcií nabídnutých k prodeji jedním ze stávajících akcionářů, společností CED Group S.a.r.l.

„Přípravy na uvedení Skupiny Kofola na pražskou burzu vrcholí, a pokud situace na kapitálových trzích dovolí, měla by nabídka proběhnout ještě letos nebo začátkem příštího roku,“ dodává Daniel Buryš, finanční ředitel skupiny Kofola.

 

Zdroj: Skupina Kofola  

Praha, 8. listopadu 2015