Sbírka Srdce dětem opět v prodejnách Lidl

V pondělí 7. listopadu začíná sbírka Srdce dětem. Zákazníci všech 231 prodejen Lidl mohou opět přispět těžce nemocným dětem a jejich rodinám. Za uplynulých pět pomohli již více než 1 000 dětem.

srdce-detemLetošní sbírka Srdce dětem se bude konat ve všech prodejnách Lidl od 7. do 20. listopadu. Do sbírky se může každý zákazník zapojit jakoukoli částkou, nebo si může za 30 Kč koupit speciální samolepku s logem projektu. Peníze je možné vhodit do kasičky umístěné přímo u pokladny, nebo si lze částku jednoduše přičíst k nákupu. Samolepku ve tvaru srdíčka mohou dárci stejně jako v minulých letech nalepit na tablo u pokladen, a symbolicky tak darovat své srdce vážně nemocným dětem.

Za pět let, po které sbírku organizujeme, jsme díky našim zákazníkům předali Životu dětem celkem 55 500 000 Kč, které pomohly zlepšit život již více než 1 000 nemocným dětem. V loňském roce naši zákazníci přispěli částkou přes 18 milionů korun, kterou jsme navýšili na celkových 20 milionů. Doufáme, že i letos budeme moci přispět podobnou částkou,“ uvedla k zahájení sbírky mluvčí společnosti Lidl Zuzana Holá.

Celkový výtěžek sbírky bude po jejím ukončení předán obecně prospěšné společnosti Život dětem.

Život dětem o.p.s. děkuje společnosti Lidl a jejím laskavým zákazníkům za dlouholetou podporu, které si nesmírně váží. Sbírka Srdce dětem, která probíhá tradičně v předvánočním období ve všech prodejnách Lidl, je pro rodiny s vážně nemocnými dětmi velmi potřebná. Jen díky ní můžeme ročně pomoci dalším několika stovkám nemocných dětí. Vaší zásluhou máme možnost jim zaplatit nezbytné, tolik potřebné zdravotní přístroje a pomůcky nebo rehabilitační a ozdravné pobyty. Co nejsrdečněji děkujeme za pomoc všem zákazníkům i zaměstnancům společnosti Lidl. Vaše finanční prostředky v průběhu roku 2017 využijeme opět pro děti s těžkým onemocněním, pro které je podpora nás ostatních životně důležitá,“ dodala k zahájení sbírky Maria Křepelková, ředitelka Život dětem, o.p.s.

 

Zdroj: Lidl

Praha, 6. listopadu 2016