Rožmitál pod Třemšínem dostal před Vánoci nové Penny

Město známé narozením autora České mše vánoční Jana Jakuba Ryby se před Vánoci dočkalo nejnovější prodejny PENNY. Letos se jedná už osmou novou prodejnu tohoto řetězce s nejvyšším počtem obchodů u nás.

Prodejna v Rožmitále pod Třemšínem s prodejní plochou 845 m2 je součástí nového malého nákupního centra, které vyrostlo ve stávající zástavbě na místě bývalého obchodního centra Třemšín. Investor ji ve spolupráci s architektem navrhl v moderním duchu tak, aby vytvářela spolu s okolím příjemné prostředí pro místní obyvatele. Ve spolupráci s investorem a památkovým ústavem se podařilo navrhnout prodejnu, která dotváří celé okolí při zachování charakteristických prvků PENNY.

“Věřím, že se nám v rámci této spolupráce povedlo vytvořit prodejnu, která je součástí nové podoby této části města, a lidé se nejen uvnitř ní, ale v jejím okolí, budou cítit příjemně. Chceme být, a věřím, že budeme, všem místním obyvatelům dobrým sousedem,“ uvedl při otevření nové prodejny Mathias Mentrop, jednatel PENNY. V duchu všech nových i modernizovaných prodejen je i tato prodejna v Rožmitále pod Třemšínem koncipována ve stávajícím konceptu Markthalle. Součástí objektu je i řeznictví Novák. Zákazníci budou mít také k dispozici 41 nových parkovacích míst a v rámci výstavby nového objektu došlo k úpravě okolních chodníků a celkového okolí.

PENNY letos otevřelo celkem osm nových prodejen po celé republice a blíží se tak hranici 400 prodejen s červenožlutým logem. „I přes náročné podmínky v letošním roce se nám podařilo dodržet naše plány. Modernizací prošlo více než 60 našich prodejen, otevřeli jsme také 8 zcela nových obchodů, kde zákazníci nejen dostanou to, co potřebují, ale současně jsou to místa, kde se setkáváme v příjemném sousedském prostředí,“ shrnuje rozvoj prodejní sítě Mathias Mentrop, jednatel PENNY.

Jako první se letos v lednu dočkali nové prodejny městkého typu obyvatelé pražských Holešovic, která je součástí kancelářského a nákupního Rosmarin Bussines Centra v Dělnické ulici. Ve stejný den se otevřelo zcela nové PENNY ve středočeských Řevnicích. Na počátku března byla na volném pozemku v centru města v ulici Tyršova v Týnci nad Labem otevřena třetí nová prodejna roku 2020. Ta byla navržena s netradičně členěnou několika stupňovou sedlovou střechou, díky níž dokonale zapadla do místní zástavby. Na počátku prosince se pak nových prodejen dočkali lidé v Netolicích, v Ivanovicích na Hané, v Hořicích a Chocni. Poslední novou prodejnou PENNY roku se stala prodejna v Rožmitále pod Třemšínem.

Všechny prodejny otevřené ve druhé polovině roku byly navrženy ve stávajícím konceptu Markthalle, který je ovšem posunut na novou úroveň. „Náš koncept neustále zdokonalujeme. Vnímáme potřeby našich zákazníků a reagujeme i na zpětnou vazbu od našich zaměstnanců. Na nových prodejnách tak ještě více využíváme moderní materiály, a současně více pracujeme s přirozeným světlem. Cílem je, co nejpřirozenější a nejpříjemnější prostředí pro naše zákazníky,“ říká Mathias Mentrop, jednatel PENNY, a dodává: „Letošní rok byl pro všechny velmi složitý, což samozřejmě kladlo značné nároky na celý náš tým i na naše dodavatele. Jsem rád, že jsme to společně zvládli a splnili naše cíle. Navíc jsme těsně před otevřením dalších prodejen, na které se mohou zákazníci těšit na počátku roku následujícího, například v Jilemnici nebo v Dobrovici.“ Také v letošním roce tak PENNY do modernizace své prodejní sítě investovalo stovky milionů korun.

 

Zdroj: Penny Market s.r.o.

Praha, 15. prosince 2020