BILLA navýší prodejnímu personálu plošně mzdy o 3 %

Společnost BILLA pokračuje i nadále ve zlepšování pracovních i mzdových podmínek svého prodejního personálu. V rámci sociálního dialogu se dohodla se základními odborovými organizacemi na zachování všech stávajících benefitů a navýšení mezd. V průměru si zaměstnanci prodejen polepší o 5 %, plošné navýšení činí 3 %.

Cílem společnosti BILLA je i přes stávající situaci způsobnou pandemií koronavirové infekce být i nadále seriózním zaměstnavatelem zaručujícím svým zaměstnancům pracovní místa a garanci jejich stávající mzdy a zaměstnaneckých benefitů. Společnost BILLA se proto zavázala v kolektivní smlouvě ponechat v platnosti stávající benefity, jako například stravenky v hodnotě 100 Kč, příspěvek na penzijní připojištění v hodnotě 300 Kč měsíčně nebo na MultiSport kartu.

BILLA zároveň navyšuje příspěvek v rámci svého loajálního programu z 500 Kč na 750 Kč měsíčně pro zaměstnance, kteří u firmy pracují déle než 2 roky. Zaměstnancům pracujícím v BILLE déle než rok pak na benefitní kartě firma přispěje 500 Kč. Vedle těchto benefitů mohou zaměstnanci využít i celou řadu dalších výhod, jako např. slevy u obchodních partnerů, zvýhodněné vstupné na kulturní akce apod.

V průběhu letošního roku společnost BILLA vyplatila svým zaměstnancům mimořádnou odměnu za jejich úsilí při zvládání koronavirové krize v celkové výši až 7 000 Kč.

„Jsme velmi potěšeni, že i přes stávající situaci můžeme našim zaměstnancům zaručit jejich pracovní místa a garantovat výši jejich mzdy, kterou navíc od ledna navýšíme. Trvalé zlepšování pracovních a mzdových podmínek zaměstnanců je naší prioritou,“ říká Šárka Brennerová, vedoucí personálního oddělení BILLA ČR.

„Jednání ke kolektivní smlouvě vedení BILLA ČR s odborovými organizacemi působícími u tohoto obchodního řetězce bylo v této složité době korektní. Společně jsme dosáhli   dobrého výsledku ve mzdové i sociální oblasti,“ sdělil Milan Šubrt, manažer OSPZV – ASO ČR.

Nová kolektivní smlouva pro další 2 roky se podepisuje na základě sociálního dialogu s odborovými organizacemi sdruženými v Unii zaměstnanců obchodu, logistiky a služeb (UZO), Odborovým svazem pracovníků zemědělství a výživy – Asociací svobodných odborů ČR (OSPZV – ASO) a Federací výkonných zaměstnanců ČR (FVZ).

 

Zdroj: Havas PR Prague

Praha, 15. prosince 2020