Pro velkoobchod makro ČR jsou zaměstnanci klíčoví

Velkoobchod makro ČR je férovým partnerem nejen pro své zákazníky a dodavatele, ale především pro své zaměstnance. Mzdy proto zvedal za posledních 18 měsíců už čtyřikrát. Zaměstnanci si tak přilepšili až o 25 %.

Síť velkoobchodů makro ČR opět zvyšuje mzdy svým zaměstnancům. Od 1. prosince 2022 si mzdově přilepšili zhruba o 10 %. „Za nadstandardní služby poskytované našim profesionálním zákazníkům patří největší dík všem kolegům. Jsme proto nesmírně rádi, že můžeme našim zaměstnancům poděkovat za jejich práci také finančně navýšením mezd a dát jim tak najevo, že si jich vážíme. Za poslední rok a půl navyšujeme mzdy už počtvrté a celkově jsme tak našim zaměstnancům zvýšili mzdy v průměru o celou čtvrtinu,“ vysvětluje Daniela Hrbková, personální ředitelka makro ČR. První zvýšení mezd přišlo v červenci roku 2021, druhé následně v listopadu. Loni velkoobchod zvyšoval poprvé v březnu a podruhé v prosinci.

Nejvyšší nárůst mezd proběhl za poslední měsíce u zaměstnanců, kteří působí přímo v prodejnách a distribučním centru makro ČR. Zaměstnanci právě na těchto pozicích jsou současnou situací rychle rostoucích životních nákladů ohroženi nejvíce. Od letošního ledna se navýšení dočkají i zaměstnanci v centrále společnosti. Kromě růstu mezd dostanou v průběhu příštího roku všichni zaměstnanci poukázky na nákup zboží v makro v celkové hodnotě 20 000 Kč.

Zaměstnanci jsou v makro ČR základním pilířem úspěchu celé firmy. „U nás v makro se všechno točí kolem dobrých vztahů mezi zaměstnanci a našimi zákazníky. Většina zákazníků u nás nakupuje pravidelně a spoustu let, známe je osobně a přizpůsobujeme jim naši nabídku. Právě tím se jako velkoobchod výrazně lišíme od klasického retailu. Chceme být profesionálními partnery v jejich podnikání a děláme vše pro to, abychom jim dobrým partnerem byli a zůstali. Abychom toto zajistili, neustále produktově vzděláváme naše zaměstnance na všech pozicích a ve všech odděleních. Chceme, aby každý z našich kolegů byl odborníkem ve své kategorii. Pokud chcete pracovat například se sortimentem ryb, u nás budete za chvíli o rybách vědět úplně všechno,“ popisuje Daniela Hrbková a dodává, že zaměstnance v makro ČR nespojuje jen společný zaměstnavatel, ale také láska ke gastronomii.

Kromě finančních odměn se velkoobchod makro ČR stará také o zdraví svých zaměstnanců. Nadstandardní zdravotní péči v podobě online lékařského poradenství nabízí už více než rok. „Jedná se o zdravotní benefit, který kombinuje klasickou lékařskou péči s online medicínou a je dostupný 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Tento benefit za uplynulý rok využilo mnoho kolegů při nejrůznějších příležitostech a pomohl například při rychlém objednání k lékaři prostřednictvím zdravotního koordinátora,“ říká Daniela Hrbková. Kromě online lékařské péče nabízí také sezonní očkování proti chřipce, inspirující workshopy na téma fyzického a mentálního zdraví či Multisport kartu.

 

Zdroj: FleishmanHillard

Praha, 25. ledna 2023