Privátky Globusu: Letos zavedenou značkou je Poctivá výroba Globus

Nejnověji uvedenou značkou z hlediska sortimentu je Poctivá výroba Globus, jejímž cílem je posílit vnímání Globusu z hlediska čerstvosti a kvality. V současné době zastřešuje vlastní řemeslné výroby v oblasti řeznictví, pekařství, cukrářství, restaurace a Globus Café, nicméně do budoucna je otevřena i novým kategoriím (např. Snadné vaření).

„Jde o výrobky, kde Globus stoprocentně ručí za top kvalitu, protože všechny produkty vyrábí ze známých surovin a ve vlastních výrobách. Globus je také jediným obchodem, který otevřel malý formát prodejny, která z většiny prodává produkty vyrobené v Globusu. Jde o Globus Fresh v Pardubicích Dubině,“ říká Rita Gabrielová, vedoucí korporátní komunikace Globus.

Kromě Poctivé výroby Globus prodávají hypermarkety dalších 8 značek: Korrekt, Dobrá kvalita/Nízká cena, Globus, Globus Gold, Natuvell, Natuvell Baby, Prego, Pregoo, které jsou napříč potravinovým i nepotravinovým sortimentem. I tady máme dostatečnou kontrolu nad původem a kvalitou těchto výrobků.

Za exkluzívní považujeme značky Globus a Globus Gold. Za poctivý střed pak Poctivou výrobu Globus, která existuje od dubna letošního roku,“ říká Rita Gabrielová. Značky Korrekt a Dobrá kvalita/Nízká cena pak jsou ekonomickou volbou při dodržení preference výběru lokálních dodavatelů a zajištění pravidelné kontroly kvality.

Globus tak mimo jiné chce důsledně odlišovat zboží, kde může stoprocentně garantovat top kvalitu, protože zná jeho původ a výrobce. „Od června letošního roku v našem sortimentu nejsou žádné výrobky dvojí kvality, to znamená ty, jejichž značka i obal jsou stejné, ale jejich složení se různých zemích EU liší,“ řekla Rita Gabrielová.

 

Zdroj: Globus

Praha, 26. října 2018