Primark vstoupí do Česka se svým prvním obchodem v Praze

Mezinárodní maloobchodní řetězec Primark potvrdil, že v Praze otevře svůj první obchod v Česku. Primark podepsal s firmou Flow East nájemní smlouvu na prostory v budově The Flow Building, nové ultramoderní multifunkční stavbě v centru města.

Nový obchod Primark s celkovou prodejní plochou více než 4 700 metrů čtverečních, rozprostřený na třech podlažích, vznikne v objektu na Václavském náměstí 47. Zákazníci v nabídce najdou nejnovější módní trendy pro ženy, muže i děti, včetně obuvi, módních doplňků, spodního prádla, ale také potřeb pro domácnost.

Budova, kterou staví developerská společnost Flow East, je navržena s cílem co nejnižší energetické náročnosti. Toho je dosaženo použitím řady opatření jako je inteligentní LED osvětlení, vysoce účinná trojitě zasklená fasáda nebo energeticky úsporné vertikální dopravní systémy v celém objektu. Před samotným otevřením prodejny budou prostory ještě přizpůsobeny specifickým potřebám Primarku.

Hledali jsme vhodnou lokalitu pro otevření našeho prvního českého obchodu a tento objekt nám poskytl skvělou příležitost, jak být v samém srdci města,” říká Tom Meager, ředitel pro oblast nemovitostí společnosti Primark.

Jsme potěšeni, že si Primark pro svůj první český obchod vybral právě naši vlajkovou loď, budovu The Flow Building. Jedná se o ultramoderní stavbu na jednom z nejznámějším náměstí v Evropě, která nabízí unikátní příležitost těžit z nepřehlédnutelného vzhledu v samém srdci hlavního města České republiky,” uvedl James Woolf, CEO a zakladatel společnosti Flow East.

Primark bude pro svou pražskou prodejnu hledat zaměstnance napříč profesemi – včetně vedení obchodu, prodejních asistentů a manažerů, pokladních, skladníků nebo pracovníků zodpovídajících za vystavení zboží.

V minulém měsíci otevřel Primark svůj první obchod ve střední Evropě, ve slovinské Lublani, a také oznámil plány na vstup do Polska.

 

Zdroj: Primark

Praha, 29. července 2019