Premiéra HANNOVER MESSE Digital Days ve dnech 14. a 15. července 2020

Průmyslová transformace se svými megatématy digitalizace, individualizace, ochrana klimatu a demografické změny pokračuje i přes krizi způsobenou koronavirem a je těžištěm HANNOVER MESSE Digital Days. Tato nová dvoudenní digitální akce informuje o aktuálním vývoji v oborech průmyslu, energie a logistiky a nabízí orientaci v době krize a po jejím konci.

Napínavými keynotes z hospodářství, vědy a politiky, pódiovými diskusemi, live-chats, networkingem a prezentacemi inovací startují 14. července HANNOVER MESSE Digital Days. Všichni si kladou otázku, jak zajistit úspěch transformace průmyslu a které páky je třeba nasadit, aby se průmysl rychle zotavil z následků shutdownu.

„Organizací Digital Days poskytujeme online platformu pro celou komunitu  HANNOVER MESSE. V důsledku korona pandemie musely sice být veletrhy v letošním roce zrušeny, lidé ale mají samozřejmě i nyní potřebu získat informace o nejnovějších technologických produktech a řešeních a diskutovat s experty z celého světa. Neboť pouze z kontaktů s jinými odvětvími a kulturami vycházejí impulzy pro inovace zítřka,“ říká Dr. Jochen Köckler, předseda představenstva Deutsche Messse AG.

Tématicky zahrnují HANNOVER MESSE Digital Days obsah veletrhu. Proto jsou například Průmysl 4.0, umělá inteligence, smart energy a Logististika 4.0 těžištěm konferenčního programu. Druhým obsahovým zaměřením jsou prezentace produktů a řešení jednotlivých vystavovatelů. Také vzájemné kontakty nepřijdou zkrátka. Všichni účastníci si mohou vyhledat vhodné obchodní a kooperační kontakty a přes funkci chat vstoupit přímo do diskuse.

K největším highlights patří udělení HERMES AWARD. Poprvé bude toto mezinárodně uznávané technologické ocenění uděleno digitálně. Porota za předsednictví Prof. Dr. Reimunda Neugebauera, prezidenta Fraunhofer-Gesellschaft, vybrala vítěze z mnoha kvalitních kandidátů. Oznámení vítězů se uskuteční 14. července.

HANNOVER MESSE Digital Days

HANNOVER MESSE je předním světovým průmyslovým veletrhem. V rámci  zastřešujícího tématu Industrial Transformation představuje všechny aktuální trendy průmyslu, jako Průmysl 4.0, umělá inteligence, 5G nebo smart logistics. Organizací Digital Days rozšíří HANNOVER MESSE v tomto roce své portfolio o digitální akci. První ročník se bude konat 14. a 15. července.

 

Zdroj: zastoupení Deutsche Messe v ČR

Praha, 11. června 2020