Předseda SČMVD JUDr. Rostislav Dvořák byl zvolen do představenstva Družstev Evropa

Předseda Svazu českých a moravských výrobních družstev JUDr. Rostislav Dvořák byl na jednání valného shromáždění delegátů evropských družstev, které se konalo ve dnech 27.–28. dubna 2017 na Maltě, zvolen do představenstva nejvýznamnější evropské družstevní organizace Družstva Evropa (Cooperatives Europe).

Družstva Evropa se sídlem v Bruselu jsou jednou ze čtyř teritoriálních organizací Mezinárodního družstevního svazu. V jejich čele stojí prezident a představenstvo, jež jsou voleni valným shromážděním na 4leté funkční období. Družstva Evropa reprezentují 84 členských organizací z 33 evropských zemí, které sdružují přes 176 tis. družstev ze všech sektorů hospodářství s více jak 141 mil. členů a zaměstnávajících 4,7 mil. pracovníků.

Členství v představenstvu Družstev Evropa je již třetí významnou mezinárodní pozicí JUDr. Dvořáka, který je v současnosti také členem představenstva Evropské konfederace výrobních a sociálních družstev CECOP a členem výkonného výboru Mezinárodní organizace průmyslových a řemeslných výrobních družstev CICOPA.

Svaz českých a moravských výrobních družstev patří mezi největší a nejvýznamnější svazy zaměstnavatelů v České republice. Je představitelem silné skupiny výrobních družstev, zastupuje jejich zájmy na úrovni vlády a Parlamentu ČR, podporuje členská družstva širokou škálou odborných činností a služeb ve stěžejních oblastech podnikání a vytváří a prosazuje podmínky pro jejich rozvoj. Členskou základnu svazu tvoří přes 200 výrobních družstev z celé České republiky, jejichž činnost zahrnuje obory ve stavebnictví, strojírenství, automobilovém průmyslu, chemickém a kosmetickém průmyslu, výrobu automatizovaných pracovišť, nábytku, skla, plastů, obalů, oděvů, šperků a hraček, ale také potravin a poskytování služeb.

Praha, 5. května 2017