P3 předala první budovu v P3 Prague D11 společnosti Exiteria

Společnost P3, vlastník, developer a správce průmyslových nemovitostí s celoevropskou působností, dne 8. června 2016 slavnostně předala společnosti Exiteria a.s. novou budovu v parku P3 Prague D11. Tato hala o rozloze 21 047 m2 je vůbec první, která v tomto parku vyrostla a společnost Exiteria zde bude využívat prostory o rozloze 10 787 m2 pro své nové distribuční centrum.

Příloha bez názvu_ 00662Druhá polovina haly o velikosti více než 10 000 m2 je dále nabízena trhu, aktuálně již probíhají jednání s několika potenciálními klienty. Dokončením této budovy tak P3 symbolicky otevřela park, v němž má, v návaznosti na nedávno realizovaný nákup pozemků, k dispozici dalších 133 000 m2 k vybudování skladových a kancelářských prostor.

Touto transakcí společnost posílila svoji pozici na pražském trhu a doplnila stávající portfolio strategicky umístěných parků P3 v okolí hlavního města, jako je P3 Prague D8 nebo P3 Prague Horní Počernice, čímž podpořila jejich vzájemnou, dobře fungující, synergii.

Park P3 Prague D11 se navíc zařadil do husté sítě parků P3 napříč celou Evropou, které vynikají atraktivní lokalitou a dobrou dostupností dálnic, letišť či železnic, což je pro řadu klientů, zejména těch, které operují v několika státech najednou, velkým lákadlem.

První budova parku P3 Prague D11 byla z části postavena na míru (Build-To-Suit projekt) pro společnost Exiteria a.s., přední český internetový maloobchod s nábytkem a provozovatel e-shopů MABYT a MT-nábytek. Při výstavbě haly bylo použito několik unikátních řešení, kterými P3 udává trend pro své budoucí projekty.  Ve všech skladovacích prostorách a kancelářích je umístěno energeticky úsporné LED diodové osvětlení. Budova má také atraktivní světlou výšku – 12,2 m a díky tomu disponuje o 20 % větší kapacitou než je běžné.

Nachází se zde také osm nakládacích můstků pro kamiony, dva přímé vjezdy a nadstandartních šest nakládacích můstků pro malé dodávky, které budou rozvážet zboží přímo k zákazníkům. Budova je řešena jako dvouhlavý sklad, kde jsou nakládací můstky umístěny po obou stranách haly, což umožňuje rychlejší naskladnění a vyskladnění zboží. Po zahájení ostrého provozu zde najde práci přibližně 20 zaměstnanců.

Společnost Exiteria v České republice doposud působila pouze v Brně, odkud rozvážela své zboží pomocí vlastní logistické sítě do celé České republiky, na Slovensko i do Maďarska. Z důvodu expanze se však rozhodla rozšířit své skladovací prostory také do hlavního města. „Park P3 Prague D11 nás oslovil hlavně svojí ideální strategickou polohou. Díky tomu, že jsme do naší distribuční sítě přidali nyní také Prahu, nám to umožní efektivnější a rychlejší zpracování objednávek, tak že se zboží dostane k našim zákazníkům mnohem dříve,“ komentuje důvody expanze Dan Urbánek, jednatel společnosti Exiteria, a dodává: „Byli jsme také velmi potěšeni přístupem a flexibilitou společnosti P3. Ta totiž nejenže vyhověla našim speciálním požadavkům při výstavbě haly, ale také nám nabídla k  využití prostory v parku P3 Prague Horní Počernice, které nám sloužily jako provizorní sklad až do chvíle, než byly naše nové prostory dostaveny.“

„Na pražském trhu působíme již deset let a naše strategicky umístěné parky v okolí hlavního města čítají rozlohu přes 700 000 m2,“ uvedl Tomáš Míček, ředitel společnosti P3 pro Českou republiku, a dodává: „Proto nás velmi těší, že jsme mohli do našeho portfolia zařadit nový park P3 Prague D11 a že se nám ho daří úspěšně rozvíjet.  A nyní jsme zde slavnostně uvítali prvního nájemce – společnost Exiteria. V tuto chvíli také připravujeme výstavbu nové haly, pro kterou máme již dokončené zemní práce. Z důvodu vzrůstající poptávky jsme se rozhodli k nákupu dalších pozemků, který se uskutečnil na jaře letošního roku, a díky tomu máme nyní v tomto parku k dispozici dalších 133 000 m2 ploch. Můžeme tedy nabídnout možnost výstavby jednotek na míru o velikosti 3 000 m2 až 40 000 m2 pro zákazníky z oblasti logistiky, lehké výroby a dalších odvětví.“

Park P3 Prague D11 se nachází v těsné blízkosti hlavního města, Centrum Černý Most je odsud vzdáleno pouhých 8 kilometrů. Vyniká skvělým dopravním spojením, neboť leží v blízkosti dálnice D11 a D10, které představují hlavní dálniční spojení mezi Prahou a východní částí České republiky a jihozápadním Polskem. Železniční stanice se nachází jen 300 metrů a areál parku je tak, jako jeden z mála, přímo napojený na železniční síť. Areál bude navíc v budoucnu obsluhován i autobusovou linkou MHD.

 

Zdroj: PointPark Properties

Praha, 11. června 2016