Obchody Albert zůstanou v pátek 28. října zavřené

Obchody Albert po celé České republice budou ve státní svátek 28. října pro zákazníky poprvé v novodobé historii zavřené. Na základě výjimky stanové zákonem otevře pro zákazníky pět supermarketů v Praze a hypermarket v Českých Budějovicích.

Ve státní svátek 28. října, který letos připadá na pátek, se bude na obchody Albert poprvé vztahovat zákon regulující otevírací dobu v maloobchodě. „Na základě nové regulace zůstane více než 300 našich prodejen po celé České republice pro zákazníky poprvé v novodobé historii zavřených. Komunikovali jsme se státními úřady, abychom si ověřili správnost našeho výkladu nové legislativy a šest našich obchodů, které splňují zákonnou výjimku, pro naše zákazníky otevřeme,“ říká Jiří Mareček, ředitel komunikace a public affairs v obchodním řetězci Albert.

Nový zákon o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě zakazuje prodej v provozovnách větších než 200 metrů čtverečních. „Zákon reguluje otevírací dobu, ale neomezuje možnost vykonávat v obchodech jiné činnosti, jako například doplňování zboží, úklid či inventuru. Přesto jsme se rozhodli této možnosti nevyužít a státní svátek tak bude pro velkou většinu našich zaměstnanců dnem pracovního volna,“ vysvětluje personální ředitel řetězce Albert Ctirad Nedbálek.

Šest prodejen zůstane otevřených

Výjimky stanovené zákonem splňuje celkem šest prodejen Albert, které se pro zákazníky otevřou i ve sváteční den. Jedná se o malé supermarkety v těsné blízkosti metra Anděl, Muzeum, Můstek a Náměstí Míru v Praze a dále pak o hypermarket Albert na autobusovém nádraží v Českých Budějovicích.

V sobotu 29. října budou moci zákazníci ve všech supermarketech i hypermarketech Albert nakupovat opět v běžné otevírací době, na kterou jsou zvyklí.

Státní svátek 17. listopadu nová legislativa nereguluje a obchody tak zůstanou otevřené. Na Štědrý den 24. prosince musí obchodníci prodejny nově zavřít nejpozději v poledne a zavřeno zůstane také po dobu obou vánočních svátků 25. a 26. prosince. Otevírací dobu budou obchody Albert přehledně komunikovat zákazníkům na webových stránkách i v samotných obchodech.

 

Zdroj: AHOLD Czech Republic, a.s.

Praha, 19. října 2016