Novým výrobním ředitelem Dibaq a.s., mateřské společnosti značky Fitmin, se stal Jan Bureš

Fitmin, tradiční česká značka sídlící v podhůří Orlických hor, přivítala na vedoucí pozici výroby nového ředitele. Po svém tříletém působení ve společnosti se jím stal Jan Bureš. Ten tak ve funkci nahradil Jaroslava Trávníčka, který po několika letech ve firmě odešel do důchodu. Burešovy bohaté zkušenosti z technických i výrobních oddělení jsou pro Dibaq velkým přínosem.

Jan Bureš nastoupil do společnosti Dibaq na pozici technika výroby na mísírně PET FOOD v roce 2020. V rámci své kariéry získával zkušenosti z mnoha pracovních pozic, od seřizovače CNC strojů, mistra obrobny, vedoucího výroby až po vedoucího výrobně-technického oddělení. V roce 2009 získal titul Master of Science at Engineering Technology (MSc.) na University of Kent.

S novým ředitelem přichází i nové cíle a výzvy. „Jedním z nejdůležitějších úkolů, které přede mnou v nové pozici nyní stojí, je vyladit funkčnost nového ERP systému a dokončit s tím související rozdělané projekty,“ prozrazuje nadcházející plány a vize Bureš. Velkou výzvou je výroba samotná, její nastavení a další rozvoj v souladu s celkovou vizí společnosti. Ať už je to zvýšení výkonosti extruze, snížení skladové zásoby hotových výrobků či pružnější reagování na požadavky obchodu.

Spolu s nástupem nového výrobního ředitele ve společnosti slavili i jiný velký úspěch. „V polovině června jsme zdárně prošli auditem a získali certifikát ISO 22000. Tato norma definuje požadavky na systém bezpečnosti potravin, a to v rámci celého výrobního řetězce. Získání certifikátu je pro nás ohromným úspěchem. Zároveň to ale vnímáme jako závazek a v této oblasti se chceme i nadále posouvat kupředu,“ říká nový výrobní ředitel Jan Bureš. Díky tomu společnosti získávají možnost předcházet případnému snížení kvality, kontaminaci nebo znehodnocení svých výrobků.

 

Zdroj: Dibaq a.s.

Praha, 10. července 2023