Novým generálním ředitelem The Coca-Cola Company pro ČR/SR se stal Zbyněk Kovář

Česko-slovenská pobočka The Coca-Cola Company má nového generálního ředitele, nově ji povede Zbyněk Kovář – zkušený manažer, který má v oboru téměř dvacetiletou praxi, z toho většinu na manažerských pozicích.

„Post covidová doba a současná demografická struktura naší společnosti přináší kdysi nevídané dynamické posuny v chování spotřebitelů, zákazníků i naší konkurence. The Coca-Cola Company je ve svém oboru lídrem trhu v Česku a směřuje k tomuto postavení i na Slovensku. Udělám maximum pro to, abychom chytře reagovali na tyto změny a aby se naše společnost dále rozvíjela a rostla. Díky špičkovým produktům, širokému portfoliu značek, ale především skvělému týmu zaměstnanců k tomu má ty nejlepší předpoklady,“ říká Zbyněk Kovář.

Po absolvování Vysoké školy ekonomické v Praze se Zbyněk Kovář věnoval finančnímu a auditorskému poradenství. V roce 2000 pak nastoupil do společnosti Pivovary Staropramen s.r.o., kde během šestnáctiletého působení prošel řadou vysokých manažerských pozic, a to včetně funkce Generálního ředitele společnosti pro Česko a Slovensko, kterou zastával osm let. Mimo jiné uprostřed náročné finanční krize v roce 2009 úspěšně zavedl nový program pro řízení nákladů na ochranu EBITDA (zisku před odečtením úroků, daní a odpisů), čímž pomohl společnosti překonat nelehké období. Vedle budování své profesní kariéry nadále zvyšoval i své odborné znalosti z oboru, a to v Česku i na prestižních univerzitách v zahraničí.

V roce 2016 se rozhodl změnit působiště a nastoupil na pozici ředitele exportu a licenční výroby do mezinárodní pivovarnické společnosti Molson Coors Brewing Company v její evropské divizi. Zde odpovídal za vývoj obchodní strategie za účelem maximalizace zisku a růstu. S cílem rozšířit nadstandardní portfolio pro MCBC Evropa pomohl realizovat akvizici dvou místních řemeslných pivovarů v Itálii a Španělsku. Od roku 2018 se rozhodl obohatit své zkušenosti jako poradce inovativní start-upů v Austrálii a před nástupem do The Coca-Cola Company pracoval jako business unit manažer ve společnosti Alza.cz.

Mezi jeho silné stránky patří pohotová orientace v datech a financích, řízení výkonnosti obchodu a vedení týmu. Svůj volný čas tráví nejraději sportem či jízdou na motocyklu.Je ženatý a má dvě dcery.

V této pozici Zbyněk Kovář nahrazuje Natalii Stroe, která nově v rámci skupiny The Coca Cola Company zastává pozici generální ředitelky pro Polsko a Pobaltské země.

 

Zdroj: FleishmanHillard

Praha, 19. října 2021