Bezpečnostní agentura SECURITAS loni utržila 1,6 miliardy korun

Mezinárodní bezpečnostní agentura Securitas, jednička na domácím i zahraničním trhu, oznamuje hospodářské výsledky za Českou republiku a Slovensko za rok 2015. Celkové tržby se vyšplhaly na 1,6 miliardy korun, slovenský podíl činí 4,7 milionu korun.

Společnost byla nejvíce růstová v oblasti bezpečnostních řešení a instalace. Agentura dále loni uvedla na oba trhy pokročilé technologické novinky určené například pro retail, stavebnictví a další segmenty.

Meziroční nárůst o 20 procent

„Do hospodářských výsledků se příznivě promítl zvýšený zájem firem o bezpečnostní řešení a instalace, které kombinují inteligentní technologie s fyzickou ostrahou. V tomto segmentu služeb evidujeme meziroční nárůst o 20 procent,“ říká Michal Kuník, generální ředitel společnosti SECURITAS ČR, která je největším poskytovatelem služeb v oblasti komerční bezpečnosti v tuzemsku i zahraničí.

Trh si žádá kombinaci fyzické ostrahy a inteligentních technologií

Bezpečnostní agentura SECURITAS ČR uvedla v roce 2015 na český i slovenský trh několik technologických novinek. Patří mezi ně například pokročilá technologie RVS – Remote Video Solutions. „Jde o sofistikovaný kamerový systém s inteligetní videoanalýzou, který vedle efektivního zabezpečení pomáhá firmám snižovat personální náklady. Budoucnost oboru komerční bezpečnosti patří kombinaci fyzické ostrahy a inteligentních technologií,“ říká generální ředitel  SECURITAS ČR Michal Kuník.

Securitas roste i na globálních trzích

Původem švédské společnosti Securitas se dařilo také na globálních trzích, celkové tržby se v roce 2015 vyšplhaly na 235 miliard korun, což je o 15 procent více než předloni. Největší růst zaznamenala ve Spojených státech a Evropě, například ve Španělsku, podobný vývoj očekává také na trzích střední a jižní Ameriky.

 

Zdroj: SECURITAS ČR

Praha, 20. dubna 2016