Nejnovější Penny se otevřelo v Hořicích

Ve městě, které proslavily originální hořické trubičky, PENNY otevřelo svoji nejmodernější prodejnu. Během týdne se tak jedná už o třetí novou prodejnu tohoto řetězce s nejširší sítí obchodů u nás, který tak nezadržitelně míří k hranici 400 prodejen.

Nová prodejna o rozloze 911 m2 vyrostla během šesti měsíců na místě stávající, velikostně a technicky zastaralé prodejny na ulici Aloise Jemnického. Byla navržena ve stávajícím konceptu Markthalle, který ovšem posouvá na novou úroveň. Při návrhu vzhledu prodejny byly ve větší míře využity přírodní odstíny, ať už na lamelách na vstupní fasádě nebo užitím hořického pískovce v rámci vnějších ploch prodejny.

Výrazně se na vzhledu prodejny projevují také rozměrné prosklené plochy, které umožňují vytvořit příjemné vnitřní prostředí s dostatkem denního světla. „Náš koncept neustále zdokonalujeme. Vnímáme potřeby našich zákazníků a reagujeme i na zpětnou vazbu od našich zaměstnanců. Na nových prodejnách tak ještě více využíváme moderní materiály, a současně více pracujeme s přirozeným světlem. Cílem je, co nejpřirozenější a nejpříjemnější prostředí pro naše zákazníky,“ říká Mathias Mentrop, jednatel PENNY a Václav Šíma, vedoucí stavebního oddělení PENNY, k tomu dodává: „Každou prodejnu navrhujeme vždy tak, aby se stala součástí okolního prostředí. Na druhou stranu, když nám to situace a okolí umožňuje, chceme přinášet do okolní zástavby něco nového. To si myslím se nám díky výraznému využití moderních materiálů nejen v Hořicích, ale třeba i v Netolicích nebo Ivanovicích na Hané, které jsme otevřeli minulý týden, podařilo.“

PENNY tak letos otevřelo už šestou novou prodejnu (Praha Holešovice, Řevnice, Týnec nad Vltavou, Netolice, Ivanovice na Hané, Hořice). Po celý rok současně pokračovalo v modernizaci sítě svých prodejen, když v průběhu roku prošlo přestavbou více než 60 z nich. „Letošní rok byl pro všechny velmi složitý, což samozřejmě kladlo značné nároky na celý náš tým i na naše dodavatele. Jsem rád, že jsme to společně zvládli a splnili naše cíle. Navíc jsme těsně před otevřením dalších prodejen, ať už do konce roku nebo na počátku roku následujícího,“ říká Václav Šíma, vedoucí stavebního oddělení PENNY.

Součástí prodejny v Hořicích bude také samostatné řeznictví, kde se o spokojenost zákazníků postará řeznictví Zeman, maso-uzeniny. Rozšíření se dočkalo také parkoviště, kde je nyní k dispozici 87 parkovacích míst, a v rámci úprav okolí prodejny došlo k rozšíření chodníků i výsadbě stromů.

Do konce letošního roku plánuje PENNY otevřít další nové prodejny, například v Rožmitále pod Třemšínem. V rámci výstavby nových a modernizace stávajících prodejen PENNY investuje i v letošní roce stovky milionů korun.

 

Zdroj: Penny Market s.r.o.

Praha, 9. prosince 2020