MasterCard a Samsung uvedou Samsung Pay na evropský trh

Společnosti MasterCard a Samsung Electronics Co. dnes oznámily, že rozšiřují své globální partnerství a za využití platformy MDES spustí Samsung Pay v Evropě.

Samsung Pay je mobilní platební služba, která umožní majitelům prémiových telefonů značky Samsung používat jejich přístroje k bezkontaktním platbám za každodenní nákupy  u obchodníků vybavených bezkontaktními terminály a terminály na karty s magnetickým proužkem podporujícími NFC a MST technologie.

Samsung PayEvropští vydavatelé karet dostanou možnost připojit se k MDES platformě, a aktivovat tak službu Samsung Pay. Držitelé karet pak budou moci v rámci Samsung Pay připojit své kreditní, debetní a předplacené karty, stejně jako firemní karty pro malé a střední podniky zúčastněných vydavatelů, a využívat je pro každodenní placení prostřednictvím telefonu. MasterCard počátkem letošního roku oznámil, že pro bezpečné platby v rámci služby Samsung Pay poskytne technologii tokenizace, jež umožní rychle rozšířit přístup k této službě partnerským bankám v USA.

„Samsung s potěšením spojí síly s MasterCard a nabídne zákazníkům a vydavatelům v Evropě jednoduché a bezpečné mobilní platby, které budou akceptovatelné v široké síti obchodníků,“ řekl Injong Rhee, výkonný viceprezident Samsung Electronics a globální ředitel Samsung Pay, „obě společnosti se dlouhodobě intenzivně věnují inovacím v oblasti financí a technologií, a vznik skutečné mobilní peněženky je tak splněním jejich závazku.“

„Počet chytrých mobilních zařízení a jejich využívání celosvětově neustále roste, proto jsme velmi rádi, že můžeme rozšířit naše partnerství se společností Samsung a nabídnout Samsung Pay a technologii MDES držitelům karet i v Evropě. Evropané jsou lídry ve zkoušení a přijímání nových způsobů nakupování a placení. Prostřednictvím našeho partnerství se Samsungem posuneme inovace v mobilním placení ještě dále, a to tím, že umožníme lidem platit jednoduše a bezpečně pouze s využitím jejich telefonu,“ řekl Javier Perez, prezident MasterCard Europe.

 

Služba Samsung Pay by měla být letos v létě spuštěna v USA a v Jižní Koreji. Na spuštění v Evropě Samsung intenzivně pracuje s bankami a dalšími partnery.

Od uvedení technologie MDES v roce 2013 byly úspěšně „tokenizovány“ miliony karet MasterCard, jejichž majitelé využívají oblíbené služby digitální peněženky. V současné době MDES umožňuje tokenizaci kreditních, debetních, co-brandových a předplacených karet, stejně jako karet pro malé podniky.

Private label tokenizace (poskytnutí tokenizace co-brandovým kartám) bude spuštěna ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Tokenizační služby pro mobilní aplikace, eCommerce a opakované platby faktur pomocí uložené platební karty budou ještě letos umožněny obchodníkům v USA a Kanadě a následně se rozšíří i do dalších zemí, kde je technologie MDES k dispozici.

 

Zdroj: MasterCard 

Praha, 30. července 2015