MALL má ve své nabídce už 2 miliony produktů

Internetový obchod MALL.CZ pokračuje ve strmém růstu. V nabídce má nyní již dva miliony produktů a dále tak upevňuje svou pozici e-shopu s nejširší nabídkou zboží na českém trhu. Úspěch slaví také partnerský prodej, díky kterému na MALLu prodává už přes 2 000 obchodníků z řad majitelů e-shopů i dříve čistě „kamenných“ obchodníků. I díky rychle rostoucímu počtu partnerů chce MALL svým zákazníkům do roku 2025 nabízet až 30 milionů položek.

Hranici dvou milionů nabízených produktů pokořil MALL.CZ téměř přesně rok poté, kdy oznámil první milion položek v nabídce. Rekordní nárůst nabídky tak dokládá tempo, jakým tržiště MALLu v posledním roce roste, přičemž vlivem pandemie výrazně stoupla i poptávka po zboží denní potřeby. Na MALL.CZ navíc zákazníci kromě tradičních kategorií zboží, jako je velká bílá technika a elektro, čím dál více nakupují třeba také chovatelské potřeby, drogerii, sportovní a outdoorové vybavení, hudební nástroje, a dokonce produkty, jako jsou velké zahradní trampolíny nebo sekací traktůrky.

Rychlé tempo růstu výrazně ovlivňuje úspěšný program MALL Partner, ve kterém je registrováno již 2 000 partnerů z řad obchodníků. Zboží prodané přes marketplace tvoří 30 % všech objednávek a do roku 2025 by MALL chtěl nabízet až 30 milionů položek od 25 000 obchodníků. Partnerský prodej je výhodný nejen pro obchodníky, kteří na MALL.CZ naleznou silný prodejní kanál s řadou doprovodných služeb, ale také pro zákazníky. Ti mohou nakoupit vše pohodlně na jednom místě a se zárukou špičkových služeb odpovídajících jasně daným standardům.

Partnerský program je pro MALL.CZ klíčový pro posilování pozice jak na českém trhu, tak na trzích střední a východní Evropy. Výrazně přispěl i k tomu, že se v loňském roce celá e-commerce skupina MALL poprvé dostala do černých čísel a generovala obrat ve výši 20,7 miliardy korun. Model tržiště chce proto společnost dále rozvíjet i v dalších zemích, kde MALL působí, a partnerským prodejcům tím tak výrazně usnadnit vstup na mezinárodní trhy.

„Rozvoj tržiště se zásadně podílí na našem růstu, umožňuje nám ještě lépe vyhovět potřebám zákazníkům, a navíc nám pomáhá čím dál lépe propojovat trhy střední a východní Evropy. Rozvoj tržiště je pro nás jasnou prioritou a jeho význam bude narůstat. Jedná se totiž o model, který nás přibližuje vizi být pro zákazníky nákupní destinací číslo 1, kde každý najde vše, pro co si na internet přišel, a dostane to se službami odpovídajícími těm nejvyšším nárokům,“ popisuje Jakub Kováč, ředitel programu MALL Partner.

MALL.CZ nabízí svým partnerům prodávajícím přes MALL Partner celou řadu podpůrných služeb včetně propracované logistiky nejen po České republice, marketingové podpory a dostupného financování v podobě nedávno představené služby MALL Financing. „Našim cílem je vybudovat ucelený ekosystém služeb, který pomůže obchodníkům růst a prosadit se ve světě e-commerce, nabídne jim kvalitní zákaznický servis a pomůže i s případnou zahraniční expanzí. Chceme být první volbou nejen pro zákazníky, ale i pro obchodníky, protože jen tak můžeme dlouhodobě uspět,“ uzavírá Kováč.

 

Zdroj: FYI Prague

Praha, 16. června 2021