Linde MH: interní logistika třetího tisíciletí pro Mall.cz

Společnost Linde Material Handling Česká republika s.r.o. (Linde MH), dodala komplexní řešení regálových systémů a manipulační techniky do nového distribučního centra internetového obchodu Mall.cz v Jirnech u Prahy. Unikátní skladové řešení rozprostírající se na 30 000 m2 patří k těm nejmodernějším svého druhu v regionu střední a východní Evropy.

Linde MH pro MALL.CZ_1Komplexní řešení připravené přímo na míru náročným požadavkům e-shopu Mall.cz přivezlo celkem 150 kamionů a Linde MH ho dodala v rekordně krátkém čase. Během 4 měsíců bylo vytvořeno přibližně 15 000 paletových míst v konvenčních paletových regálech, více než 23 000 míst v pětipodlažní regálové galerii a dalších 1 200 paletových míst ve spádových regálech pro rychlé pikování vysoce obrátkových položek. Regálové řešení bylo doplněno systémovými VNA vozíky, retraky a čelními vysokozdvižnými vozíky s přídavným zařízením tzv. „čelistmi“. Více než 20 Linde vozíků dohromady s regálovými systémy tvoří ideální spojení zajišťující optimální využití prostoru a efektivní tok zboží ve skladu.

Linde MH pro MALL.CZLinde MH navázala na úspěšnou spolupráci s Mall.cz z roku 2008 a na vzniku moderního skladu se podílela od samého začátku, do projektu se zapojila již ve fázi příprav. Návrh i realizaci mělo na starosti specializované oddělení Linde řešení, které nabízí zákazníkům z oblasti retailu, internetového obchodování, lehké i těžké výroby a logistickým firmám vypracování kompletní logistické studie a dodání technologií přímo na míru. V projektu Mall.cz museli specialisté Linde MH zvážit řadu specifik, mezi kterými byly například velmi různorodé typy zboží nebo sezónní výkyvy skladové obrátky.

„Jsme rádi, že se naše společnost mohla podílet na realizaci tohoto významného projektu jednoho z největších internetových prodejců v České republice,“ říká Jindřich Kotyza, ředitel a jednatel Linde Material Handling Česká republika s.r.o., a dodává, „díky bohatým zkušenostem našich odborníků z Linde řešení jsme tak mohli přispět k zefektivnění skladování, zvýšení produktivity a minimalizaci nákladů na vedení skladu našeho zákazníka.“

„Na spolupráci s Linde MH jsme ocenili především velkou flexibilitu, schopnost najít vždy řešení a hlavně spolehlivost,“ uvádí Marek Liška, předseda představenstva Internet Mall, a.s., a doplňuje, „díky moderním skladovým systémům se nyní zásilky k našim zákazníkům dostanou ještě rychleji.“

 

Zdroj: Crest Communications a.s.

Praha, 11. prosince 2015